Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä uutta maisemakohdetta valaistaan Vantaalla – valot suunnataan tänne

Vantaa jatkaa erilaisten maisemakohteiden valaisua Tikkurilan suuralueen keskeisillä katu- ja viheralueilla. Aiemmin on asennettu valaistus muun muassa kaupunginmuseon julkisivuun, Kielotien keskikorokkeisiin ja Lentoasemantielle Kehä III:n ja Keikarinkujan välille Aviapoliksessa.

Uudet maisemavalaistuskohteet on valittu verkkokyselyn perusteella. Syksyllä aletaan suunnitella maisemavalaistusta kevyen liikenteen sillalle Tikkurilan Orvokkitien kohdalle Valkoisenlähteentiellä, Jokiniemen muinaispuiston oleskelualueelle sekä Heidehofintien, Kyytitien ja Jokiniemenkadun kiertoliittymään Kuninkaalaan. Lisäksi valaistaan isoja mäntyjä ja puistonäkymää Winterinmäellä Jokiniemessä.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että toteuttamaan ryhdytään vielä tänä vuonna ja töitä jatketaan ensi vuonna.

Ehdotuksia valaistavista kohteista saatiin kevään verkkokyselyssä 27 kappaletta yhteensä 20 henkilöltä.

Toteutettavat paikat valitsi viheralue- ja liikennesuunnittelijoiden sekä valaistuskonsultin muodostama työryhmä, johon kuului myös osallisuuskoordinaattori.

Työryhmän mukaan valitut kohteet parantavat parhaiten kaupunkikuvaa ja lisäävät asukkaiden viihtyvyyttä sekä turvallisuuden tunnetta.

Osa annetuista ehdotuksista karsiutui pois siksi, että ne sijaitsevat yksityisillä tai valtion mailla, todetaan tiedotteessa. Osaan ehdotuksista, kuten Tikkurilan jokirannan alueelle ja Hiekkaharjun uuteen vesitorniin, on jo suunnitteilla tai rakenteilla valaistusta.

Lue myös: Åvikin leikkipuisto on viimeistelyä vaille valmis – Tikkurilan Jokirannassa rakennetaan tänä kesänä Vernissa- ja Väritehtaanrantaa