Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU-gallup: Puolet suomalaisista pitää rasismia suurena ongelmana

Hieman yli puolet suomalaisista pitää rasismia Suomessa merkittävänä ongelmana.

Uutissuomalaisen USU-gallupin mukaan 51 prosenttia on täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä "Rasismi on mielestäni merkittävä ongelma Suomessa".

Täysin tai jokseenkin eri mieltä väittämästä on 43 prosenttia suomalaisista. Kuusi prosenttia ei osaa sanoa asiasta kantaansa.

Kyselyyn vastasi juhannusviikolla tuhat täysi-ikäistä suomalaista.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.) pitää kyselyn tulosta huolestuttavana.

– Jos yli puolet suomalaisista kokee, etteivät kaikki asiat ole ihan kohdillaan, niin ei se ole tietenkään hyvä asia. Teemme hallituksessa kaikkemme, jotta tasa-arvo toteutuisi ja rasismi saataisiin kitkettyä suomalaisesta yhteiskunnasta niin pian kuin mahdollista. Huolestuttava tulos osoittaa, että työtä täytyy jatkaa, Blomqvist sanoo Uutissuomalaiselle.

Naiset kokevat rasismin ongelmaksi selvästi useammin kuin miehet, mutta puoluetausta tuo esiin isoimmat vastaajien välillä.

Vasemmistoliiton kannattajista yli 80 prosenttia ja vihreiden lähes 80 prosenttia on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että rasismi on merkittävä ongelma Suomessa. Perussuomalaisia äänestävistä kolme neljäsosaa on asiasta täysin tai jokseenkin päinvastaista mieltä.