Leppäkorven ja Keravanjoen uimarannoilla ei suositella uimista – Kuusijärvellä ja Vetokannaksella vedenlaatu on hyvä

Leppäkorven Sandilla ei tällä hetkellä suositella uimista, koska veden mikrobiologinen laatu on huono. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Alkuviikolla otettujen näytteiden mukaan Leppäkorven hiekkakuopan eli Sandin sekä Keravanjoessa sijaitsevien Havukosken, Matarin ja Nikinmäen uimarantojen vedenlaatu on mikrobiologisesti huono. Sen vuoksi Vantaan ympäristökeskus ei toistaiseksi suosittele uimista näillä rannoilla.

Jokivesistä ja Leppäkorven vedestä on hiljattain otettu uusintanäytteet, mutta tulokset eivät ole vielä valmiita.

Terveydensuojelutarkastaja Seija Kiiski huomauttaa, että vedenlaatu voi vaihdella nopeastikin muun muassa runsaiden sateiden vuoksi. Tällä viikolla on parina päivänä satanut paljon.

Vantaan suurimmilla uimarannoilla, Kaivokselan Vetokannaksella ja Kuninkaanmäen Kuusijärvellä, vedenlaatu on tällä hetkellä hyvä.

Kuusijärvellä oli näytteenottohetkellä vähän sinilevää. Aiemmin kesäkuussa sinilevää on ollut runsaastikin. Myös sinilevän määrä voi vaihdella nopeasti.

Vetokannaksen uimarannalla jotkut uimarit ovat saaneet järvisyyhyä. Järvisyyhyä ei kuitenkaan tutkita uimavedestä, vaan siitä tiedotetaan uimareille, kun järvisyyhystä saadaan tietoja.

Järvisyyhy on vaaraton, mutta aiheuttaa kutinaa.

Vantaan uimavesien vesinäytetulokset julkaistaan kaupungin verkkosivulla joka toinen viikko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.