Leppäkorven ja Keravanjoen uimarannoilla ei suositella uimista – Kuusijärvellä ja Vetokannaksella vedenlaatu on hyvä

Leppäkorven Sandilla ei tällä hetkellä suositella uimista, koska veden mikrobiologinen laatu on huono. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Alkuviikolla otettujen näytteiden mukaan Leppäkorven hiekkakuopan eli Sandin sekä Keravanjoessa sijaitsevien Havukosken, Matarin ja Nikinmäen uimarantojen vedenlaatu on mikrobiologisesti huono. Sen vuoksi Vantaan ympäristökeskus ei toistaiseksi suosittele uimista näillä rannoilla.

Jokivesistä ja Leppäkorven vedestä on hiljattain otettu uusintanäytteet, mutta tulokset eivät ole vielä valmiita.

Terveydensuojelutarkastaja Seija Kiiski huomauttaa, että vedenlaatu voi vaihdella nopeastikin muun muassa runsaiden sateiden vuoksi. Tällä viikolla on parina päivänä satanut paljon.

Vantaan suurimmilla uimarannoilla, Kaivokselan Vetokannaksella ja Kuninkaanmäen Kuusijärvellä, vedenlaatu on tällä hetkellä hyvä.

Kuusijärvellä oli näytteenottohetkellä vähän sinilevää. Aiemmin kesäkuussa sinilevää on ollut runsaastikin. Myös sinilevän määrä voi vaihdella nopeasti.

Vetokannaksen uimarannalla jotkut uimarit ovat saaneet järvisyyhyä. Järvisyyhyä ei kuitenkaan tutkita uimavedestä, vaan siitä tiedotetaan uimareille, kun järvisyyhystä saadaan tietoja.

Järvisyyhy on vaaraton, mutta aiheuttaa kutinaa.

Vantaan uimavesien vesinäytetulokset julkaistaan kaupungin verkkosivulla joka toinen viikko.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut