Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Kuvituskuva. Petra Husu/Arkisto

Minna Harmaala

Poliisi on saanut kiinni miehen, jota epäillään neljästä asuntomurrosta Helsingin Veräjämäessä. Poliisi epäilee, että miehellä oli mukanaan rikoskumppani, mutta tätä ei ole etsinnöistä huolimatta tavoitettu.

Miesten toimintatapa oli varsin röyhkeä, sillä kaikissa kodeissa oli murtojen tapahtumahetkellä kotona vähintään yksi asukas. Yhdessä asunnossa sinne tunkeutunut voro jopa kaatoi asukkaan kumoon. Tätä tapausta poliisi tutkii rikosnimikkeellä ryöstö, kolmessa muussa murrossa nimikkeenä on tällä hetkellä varkaus. Nimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Miehet pääsivät asuntoihin esimerkiksi avoimen tai lukitsemattoman oven tai avoimen ikkunan kautta. Yhdessä kohteessa he kiipesivät ensin auton konepellille ja sitä kautta asuntoon. Konepeltiin tuli suuret painaumat.

Asunnoista miehet anastivat muun muassa elektroniikkaa ja elintarvikkeita.

Poliisi pyytää miehistä havaintoja tehneitä ilmoittamaan niistä osoitteeseen omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.

Vinkit

Poliisin neuvoja asuntomurron varalle

Pidä myös kesähelteillä sellaiset ovet ja ikkunat lukittuina, joista murtovarkaan olisi mahdollista päästä asuntoon, kun et ole paikalla.

Älä jätä pihalla näkösälle esineitä, jotka voisivat helpottaa murtovarkaan pääsyä asuntoon, eli esimerkiksi työkaluja.

Jos asuntoosi on murtauduttu tai yritetty murtautua, soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta.

Älä koske mihinkään tai liikuta tavaroita ennen kuin poliisi on suorittanut asunnossa tarvittavat tutkintatoimenpiteet. Vältä myös turhaa liikkumista asunnossa.

Jos murtovarkaat ovat jättäneet jälkeensä jotain, vaikka vain roskia, kerro siitä poliisille. Murtovarkaiden jättämiä jälkiä voidaan hyödyntää tutkinnassa.

Valmistaudu tekemään lista asioista, joita asunnosta on kadonnut. Myös arvoltaan vähäisemmät esineet voivat olla merkityksellisiä tutkinnassa, koska monesti murtovarkauksia tehdään niin sanotusti sarjoissa ja vähäarvoisempikin esine murtosaaliin joukossa voi paljastaa, missä asunnossa varkaat ovat käyneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 2. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 3. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.