Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Poliisi on saanut kiinni miehen, jota epäillään neljästä asuntomurrosta Helsingin Veräjämäessä. Poliisi epäilee, että miehellä oli mukanaan rikoskumppani, mutta tätä ei ole etsinnöistä huolimatta tavoitettu.

Miesten toimintatapa oli varsin röyhkeä, sillä kaikissa kodeissa oli murtojen tapahtumahetkellä kotona vähintään yksi asukas. Yhdessä asunnossa sinne tunkeutunut voro jopa kaatoi asukkaan kumoon. Tätä tapausta poliisi tutkii rikosnimikkeellä ryöstö, kolmessa muussa murrossa nimikkeenä on tällä hetkellä varkaus. Nimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Miehet pääsivät asuntoihin esimerkiksi avoimen tai lukitsemattoman oven tai avoimen ikkunan kautta. Yhdessä kohteessa he kiipesivät ensin auton konepellille ja sitä kautta asuntoon. Konepeltiin tuli suuret painaumat.

Asunnoista miehet anastivat muun muassa elektroniikkaa ja elintarvikkeita.

Poliisi pyytää miehistä havaintoja tehneitä ilmoittamaan niistä osoitteeseen omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.