Vantaa saa 6,4 miljoonaa euroa sote-valmisteluun – Hanketoimistoa perustetaan

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Vantaa–Kerava-alueen sote-uudistuksen valmisteluun yhteensä 6,4 miljoonan euron valtionavustuksen. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Vantaa–Kerava-alueen sote-uudistuksen valmisteluun yhteensä 6,4 miljoonan euron valtionavustuksen.

Summasta 2,7 miljoonaa euroa myönnettiin tulevaisuuden sote-keskus -hankkeeseen ja 3,7 miljoonaa euroa sote-rakenneuudistukseen.

Tällä hetkellä käynnissä ovat hanketoimiston perustaminen, hankepäällikön rekrytointi ja asiantuntijapalveluiden hankintojen kilpailuttaminen.

Vantaa on vetovastuussa Vantaa-Keravan alueellisesta valmistelusta.

Työ käynnistetään pikaisella aikataululla.

– Saamme merkittävää etua niin yhteistyöstä Keravan kanssa kuin Vantaan muiden toimialojen kanssa. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja vapaa-ajan palveluiden kanssa toteutettava yhteistyö tuottaa uudenlaisia ja parempia palveluita tukemaan asukkaidemme hyvinvointia, kertoo sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kaupungin tiedotteessa.

Tärkeimpänä päämääränä sote-uudistuksessa on asukkaille suunnattujen palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden, vaikuttavuuden ja laadun parantaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 2. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 3. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.