Vantaa saa 6,4 miljoonaa euroa sote-valmisteluun – Hanketoimistoa perustetaan

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Vantaa–Kerava-alueen sote-uudistuksen valmisteluun yhteensä 6,4 miljoonan euron valtionavustuksen. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Vantaa–Kerava-alueen sote-uudistuksen valmisteluun yhteensä 6,4 miljoonan euron valtionavustuksen.

Summasta 2,7 miljoonaa euroa myönnettiin tulevaisuuden sote-keskus -hankkeeseen ja 3,7 miljoonaa euroa sote-rakenneuudistukseen.

Tällä hetkellä käynnissä ovat hanketoimiston perustaminen, hankepäällikön rekrytointi ja asiantuntijapalveluiden hankintojen kilpailuttaminen.

Vantaa on vetovastuussa Vantaa-Keravan alueellisesta valmistelusta.

Työ käynnistetään pikaisella aikataululla.

– Saamme merkittävää etua niin yhteistyöstä Keravan kanssa kuin Vantaan muiden toimialojen kanssa. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja vapaa-ajan palveluiden kanssa toteutettava yhteistyö tuottaa uudenlaisia ja parempia palveluita tukemaan asukkaidemme hyvinvointia, kertoo sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kaupungin tiedotteessa.

Tärkeimpänä päämääränä sote-uudistuksessa on asukkaille suunnattujen palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden, vaikuttavuuden ja laadun parantaminen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut