Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Leppäkorven uimarannan vedenlaatu on jälleen hyvä

Leppäkorven uimarannalta 3.7. otetun näytteen mukaan uimaveden laatu on hyvä.

Vedenlaatu on kohentunut edellisestä mittauksesta 30.6., jolloin vedenlaatu todettiin huonoksi.

Keravanjoessa sijaitsevilta Havukosken, Matarin ja Nikinmäen uimarannoilta 30.6. ja 2.7. otettujen näytteiden perusteella uimaveden mikrobiologinen laatu on huono. Vesinäytteistä on löytynyt suolistoinfektioita aiheuttavia bakteereita yli ohjearvojen.

Uimista ei toistaiseksi suositella näillä rannoilla.

Keravanjoen uimarannoilta otetaan uusintanäytteitä keskiviikkona 8.7. Tulosten tarkka valmistumisajankohta ei ole tiedossa.

Vesinäytteiden tulokset kertovat aina vain senhetkisen tilanteen ja etenkin jokivesien laatu voi vaihdella virtauksen ja runsaiden sateiden johdosta.

Vantaan uimarannoilta otetuilla vesinäytteillä seurataan uimavesien suolistoperäisten enterokokkien ja kolibakteerin esiintyvyyttä.

Kuusijärvellä on edellisen näytteenoton aikaan 30. kesäkuuta näytteenottohetkellä havaittu vähän sinilevää. Sinilevän määrä vedessä voi vaihdella nopeasti.

Sinilevän määrään uimavedessä on hyvä jokaisen itse kiinnittää huomiota ennen uimista. Uimista ja kahlaamista tulee välttää silloin kun sinilevää on selvästi havaittavissa. Jos kuitenkin käy uimassa, tulisi suihkussa käydä heti uimisen jälkeen. Lapset tulee pitää poissa rannasta, jos vedessä on runsaasti sinilevää, jotta he eivät nielisi levää sisältävää vettä. Sinilevä voi aiheuttaa iho-oireita, silmien kirvelyä, nuhaista oloa, lihaskipua tai pahoinvointia.

Vetokannaksen uimarannalla osa käyttäjistä saanut järvisyyhyn. Järvisyyhyä ei tutkita uimavedestä, syyhystä tiedotetaan uimareilta saatujen tietojen perusteella. Järvisyyhy ilmenee uimisen jälkeisenä ihon kutiamisena ja iholle nousevina näppylöinä. Järvisyyhy on vaaraton, mutta kiusallinen vaiva. Kutina häviää yleensä muutaman tunnin kuluttua, mutta näppylät voivat säilyä iholla jopa viikon. Heti uimisen jälkeen on suositeltavaa käydä suihkussa ja kuivata iho karkealla pyyhkeellä.

Vantaan uimarannoilta otetaan vesinäytteitä kesä–elokuun aikana joka toinen viikko.

Uusimmat tutkimustulokset ja tarvittavat tiedotteet löytyvät aina myös uimarannan ilmoitustaululta, sekä uimarantavesien laadunvalvonta -verkkosivuilta