Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"

Vantaan Näyttämöllä alkaa pian täysi kuhina. Koronasta ja kesällä esittämästä jääneestä Badding-näytelmästä Tähdet, tähdet huolimatta.

– Miehet ovat olleet jo uutta katsomoa rakentamassa, teatterin toiminnanjohtaja Sini Keinänen kertoo.

Uusi katsomo tarkoittaa Navethalian yläkertanäyttämön kääntämistä niin, että leveyssuunnassa tulee lisää tilaa.

– Siten saadaan laajennettua myös katsomo yleisölle turvalliseksi, Keinänen valaisee.

Elokuussa näyttämöllä alkaa pyöriä uudestaan talvikaudella alakerran pikkunäyttämöllä esitetty kesämökkeilyyn liittyvä Jakomökki, jonka helmikuiset lisäesityksetkin olivat loppuunmyytyjä.

– Ainakin se sopii nyt ajankohtaan mainiosti, Keinänen tuumii ja nauraa näytelmän ohjaajajana toivovansa, että kevään ja kesän jälkeen porukka muistaa, mitä lavalla tulee sanoa.

– Heti ensimmäisenä päivänä lomien jälkeen aloitammekin kuuden tunnin treenipläjäyksellä ja treenaamme neljä päivää putkeen ennen 5. elokuuta alkavia esityksiä.

Kesään alun perin valmistellun, Badding-näytelmän esityskauden menetys on teatterille iso kolaus.

– Suurin tulolähteemme ovat lipputulot, ja etenkin kesän tuotoilla katetaan paljolti seuraava vuosi, Keinänen kiteyttää.

Jakomökillä paikataan vain pieni osa aukkoa, sillä lippuja voidaan turvavälien säilyttämiseksi laittaa myyntiin puolet normaalimäärästä.

– Hyvä puoli on kuitenkin juoksevien kulujen pienuus, kun puvustus ja lavastus ovat jo olemassa.

Ja kun on vauhtiin päästy, syksy onkin tiivistä tykitystä. Syyskuussa saa ensi-iltansa Marjatta Kureniemen kirjan pohjalta dramatisoitu koko perheen seikkailu Puuhiset, jonka esitysten piti olla keväällä. Lokakuussa seuraa näytelmä Saunan takana, jonka tapahtumat todella sijoittuvat saunan taakse ja marraskuusta joulukuulle asti viihdyttää komedia Pihatalkoot.

Alkuvuoden suunnitelmatkin ovat jo selvät ja ensi kesän tavoitteena on toteuttaa Tähdet, tähdet.

– Sehän oli meillä jo lähes valmiiksi kasattu juttu.

Teatterilaisten ja koko yhdistysjäsenistön sitoutuneisuus on merkittävä voima tilanteessa, jossa rattaiden käynnistäminen vaatii kaikilta täyttä panosta.

– Pitkään toiminut yhdistys ja vahva ohjelmisto ympäri vuoden on varmaankin vaikuttanut siihen, että koronasta ei ole koitunut toiminnalle toistaiseksi ylivoimaista hätää, vaikka taloutta ja tulevaisuutta onkin jouduttu miettimään uusiksi, Keinänen arvioi.

Myös kaupungin Keinänen kiittää tulleen tilanteessa hyvin vastaan. Vantaan näyttämöyhdistys on saanut vuokratukea sekä aiempaa enemmän toiminta-avustusta, joskaan ei niin paljon, miltä ennen koronaa näytti.

– Tuolloin vaikutti siltä, että toiminta-avustuksella olisi voitu kattaa kokoaikainen toiminnanjohtajuus.

Joka tapauksessa teatterin historiankirjoihin käännetään taas vaihteeksi uusi luku, kun teatterin vetovastuuta ainakin osin kannetaan palkattuna työnä.

– Olen onnellinen voidessani jatkaa pestissä syksyllä, iloitsee jo kevätkauden työtään osa-aikaisena tehnyt Keinänen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut