Puuskainen tuuli oli aiheuttaa vakavan onnettomuuden Hämevaarassa maanantaina keskellä päivää. Tuija Kallio oli ulkoiluttamassa pienikokoista koiraansa tutulla Pöllökallion kevyen liikenteen reitillä lähellä Hämeenkyläntietä, kun valtava puu mätkähti tuulen voimasta kaksikon eteen.

– Turre-koirani kulki noin metrin edelläni ja puu kaatui senttien päähän koiran kuonosta, Kallio kertaa pelottavaa hetkeä.

– Ei tullut mitään varoitusta, kuului vain rysähdys.

Kallio arvioi kaatuneen puunrungon halkaisijaksi 30–40 senttimetriä ja korkeudeksi jopa 20 metriä.

– Se oli sekunneista kiinni, että emme jääneet alle.

Koko maanantain puhaltanut puuskittainen tuuli piti Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kiireisenä. Vahingontorjuntaan lähdettiin yhteensä 39 kertaa aamukahdeksan ja kello 22.30 välisenä aikana. Hälytyksistä lähes puolet eli 17 tuli Vantaalta.

– Niitä oli tasaisesti joka puolelta Vantaata. Puita kaatui muun muassa katuvalojen ja sähköjohtojen päälle, autoteille, luettelee palomestari Olli Ryhänen.

Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Hälytysten suma johtui Ryhäsen mukaan myös siitä, että tuulen aiheuttamat vahingot sattuivat päivällä ja illalla, kun ihmisiä on paljon liikkeellä. Vahingot huomattiin nopeammin kuin, jos myräkkä olisi jyllännyt yöllä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tiesi varautua tavallista kiireisempään päivään, sillä Ilmatieteen laitos varoitti puuskittaisesta tuulesta. Myös sopimuspalokuntia eli vapaapalokuntia hälytettiin mukaan töihin. Niitä oli auttamassa 2–4.

– Muun muassa Vantaan VPK Vantaankoskelta ja Vaaralan VPK, Ryhänen mainitsee.

Pelastuslaitos tulee raivaamaan puita yleisiltä paikoilta, jos ne ovat esteenä liikenteelle tai ne aiheuttavat selkeää vaaraa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut