Rebound tekee musiikkiaan fiiliksellä, jossa ei tahkota saman kaavan mukaan eikä pultata soitantoa kiinni tiettyyn soundiin.

Yhtyeen laulaja Repa Nurmi luonnehtii tekemisen punaista lankaa näin:

– Sellaista ei oikeastaan ole, koska formaattimme on ennemminkin epämääräisyys tai poukkoilu. Annamme kaiken virrata vapaasti.

Formaateista yhtye on pysytellyt loitolla viime aikoina myös tarjoilemalla uutta musiikkiaan maailmalle pieninä annoksina ja tuuttailemalla ulos ahkerasti vain sinkkuja. Viimeisin albumi, Tigers & Ravens on vuodelta 2014, eikä pitkäsoiton kasaaminen ainakaan toistaiseksi ole yhtyeen aikeissa.

– Ollaan nyt otettu tällainen politiikka tähän levynjulkaisuun, Nurmi vahvistaa,

– Singlet saavat enemmän huomiota kuin pitkät levyt ja jäävät paremmin mieleen kuin kahdentoista kappaleen nippu, joka elää noin kuukauden.

Yksittäiskappalein julkaisu sopii yhtyeelle, joka liikkuu vapaan virtauksen periaatteella rockin, rockabillyn, kantrin, popin, bluesin ja maailmoissa. Ideoita riittää ja niitä on helpompi hyödyntää tuoreesti sinkuille.

– Eikä eteen tule hetkiä, jolloin on mietittävä, minkälainen biisi albumille vielä keksittäisiin, Nurmi toteaa.

Vantaalla noin 12 vuotta sitten perustetun yhtyeen viimeisin julkaisu on toukokuun lopulla ilmestynyt Katri-Helena, jonka video hiottiin julkaisukuntoon vasta heinäkuun alussa. Edelliset sinkut, Tuomari ja laulaja Hanna Hushin kera tehty Piruparka julkaistiin maaliskuussa ja helmikuussa.

– Kaksi seuraavaakin on jo käyty tallentamassa ja niistä toinen julkaistaneen elokuussa, Nurmi kertoo.

Tuomas Närvän ohjaamalla ja rumpali Tommi Ouvisen pääosin suunnittelemalla Katri-Helena-biisin videolla päästellään autolla kauhun kilometrejä kohti keikkapaikkaa. Poikkeuksellisesti Nurmi itse ei ole ollut sen suunnittelemisen ytimessä, vaan päätyi ehkä kovempaan paikkaan, videon pääosaan.

– Mutta osoittautuikin hauskaksi, kun ei ollut itse vastuussa, vaan teki vain parhaansa mukaan mitä käskettiin, hän paljastaa.

Iskelmätäthti Katri Helenaan on biisillä samankaltainen yhteys kuin videolla Spielbergin Kauhun kilometrit -leffaan. Kumpaakin kunnioitetaan, mutta yhteys sinänsä on löyhä ja sen olemassaolo kaikkien omakohtaisesti tulkittavissa.

Nurmi kertoo alun perin halunneensa vain kirjoittaa rakkauslaulun autosta, joka yhdistyy myös vähän ihmissuhteeseen.

– Sitten luin jostain pikku-uutisen, että Volkkariin olisi jotenkin joskus yhdistetty Minne tuuli kuljettaa -kappale ja Volkkaria olisi siksi kutsuttu Katri Helenaksi. Törmäsin myös tietoon, että Katri Helenalla oli jossain uransa alkuvaiheessa Kupla-niminen bändi.

Biisillä on kohta, jossa lauletaan "Vie minut valoon, Katri-Helena".

– Ajatus oli vähän se, että auto veisi ajajan pois matkan synkkyydestä ja samalla hän voisi saada voimaa oikealta Katri Helenalta, joka on usein puhunut valosta.

Nurmi ei tunnustaudu erityiseksi autoihmiseksi.

– Niissä kiinnostaa lähinnä visuaalinen puoli.

Hänellä itsellään on Renault Twingo.

– Sellainen rosan värinen. Eli se ei missään tapauksessa sovi tällaiselle keskipyöreälle äijälle, joka nousee siitä nahkarotsissaan, mies hekottelee.

– Mutta tykkään siitä silti.

Reboundin uusimman sinkun Katri-Helena voit kuunnella tästä .

Reboundia voi kuulla myös livenä Vantaalla Puistokulmassa (Talkootie 4) 28. elokuuta järjestettävässä RollFestissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut