Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti

Keikkarintamalla on koronan takia ollut hiljaista, mutta elokuussa Reboundia pääsee kuulemaan RollFestissä Vantaalla. Yhtyeessä soittavat Artturi Ranta-aho, Repa Nurmi, Mikki Niinivaara ja Tommy Rolex. Rebound
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Rebound tekee musiikkiaan fiiliksellä, jossa ei tahkota saman kaavan mukaan eikä pultata soitantoa kiinni tiettyyn soundiin.

Yhtyeen laulaja Repa Nurmi luonnehtii tekemisen punaista lankaa näin:

– Sellaista ei oikeastaan ole, koska formaattimme on ennemminkin epämääräisyys tai poukkoilu. Annamme kaiken virrata vapaasti.

Formaateista yhtye on pysytellyt loitolla viime aikoina myös tarjoilemalla uutta musiikkiaan maailmalle pieninä annoksina ja tuuttailemalla ulos ahkerasti vain sinkkuja. Viimeisin albumi, Tigers & Ravens on vuodelta 2014, eikä pitkäsoiton kasaaminen ainakaan toistaiseksi ole yhtyeen aikeissa.

– Ollaan nyt otettu tällainen politiikka tähän levynjulkaisuun, Nurmi vahvistaa,

– Singlet saavat enemmän huomiota kuin pitkät levyt ja jäävät paremmin mieleen kuin kahdentoista kappaleen nippu, joka elää noin kuukauden.

Yksittäiskappalein julkaisu sopii yhtyeelle, joka liikkuu vapaan virtauksen periaatteella rockin, rockabillyn, kantrin, popin, bluesin ja maailmoissa. Ideoita riittää ja niitä on helpompi hyödyntää tuoreesti sinkuille.

– Eikä eteen tule hetkiä, jolloin on mietittävä, minkälainen biisi albumille vielä keksittäisiin, Nurmi toteaa.

Rebound suunnittelee seuraavan sinkun julkaisemisajaksi elokuuta. Kaksi uutta biisiä on Repa Nurmen (toinen vasemmalta) mukaan jo valmiina talennettuna. Rebound

Vantaalla noin 12 vuotta sitten perustetun yhtyeen viimeisin julkaisu on toukokuun lopulla ilmestynyt Katri-Helena, jonka video hiottiin julkaisukuntoon vasta heinäkuun alussa. Edelliset sinkut, Tuomari ja laulaja Hanna Hushin kera tehty Piruparka julkaistiin maaliskuussa ja helmikuussa.

– Kaksi seuraavaakin on jo käyty tallentamassa ja niistä toinen julkaistaneen elokuussa, Nurmi kertoo.

Tuomas Närvän ohjaamalla ja rumpali Tommi Ouvisen pääosin suunnittelemalla Katri-Helena-biisin videolla päästellään autolla kauhun kilometrejä kohti keikkapaikkaa. Poikkeuksellisesti Nurmi itse ei ole ollut sen suunnittelemisen ytimessä, vaan päätyi ehkä kovempaan paikkaan, videon pääosaan.

– Mutta osoittautuikin hauskaksi, kun ei ollut itse vastuussa, vaan teki vain parhaansa mukaan mitä käskettiin, hän paljastaa.

Iskelmätäthti Katri Helenaan on biisillä samankaltainen yhteys kuin videolla Spielbergin Kauhun kilometrit -leffaan. Kumpaakin kunnioitetaan, mutta yhteys sinänsä on löyhä ja sen olemassaolo kaikkien omakohtaisesti tulkittavissa.

Nurmi kertoo alun perin halunneensa vain kirjoittaa rakkauslaulun autosta, joka yhdistyy myös vähän ihmissuhteeseen.

– Sitten luin jostain pikku-uutisen, että Volkkariin olisi jotenkin joskus yhdistetty Minne tuuli kuljettaa -kappale ja Volkkaria olisi siksi kutsuttu Katri Helenaksi. Törmäsin myös tietoon, että Katri Helenalla oli jossain uransa alkuvaiheessa Kupla-niminen bändi.

Biisillä on kohta, jossa lauletaan "Vie minut valoon, Katri-Helena".

– Ajatus oli vähän se, että auto veisi ajajan pois matkan synkkyydestä ja samalla hän voisi saada voimaa oikealta Katri Helenalta, joka on usein puhunut valosta.

Nurmi ei tunnustaudu erityiseksi autoihmiseksi.

– Niissä kiinnostaa lähinnä visuaalinen puoli.

Hänellä itsellään on Renault Twingo.

– Sellainen rosan värinen. Eli se ei missään tapauksessa sovi tällaiselle keskipyöreälle äijälle, joka nousee siitä nahkarotsissaan, mies hekottelee.

– Mutta tykkään siitä silti.

Reboundin uusimman sinkun Katri-Helena voit kuunnella tästä .

Reboundia voi kuulla myös livenä Vantaalla Puistokulmassa (Talkootie 4) 28. elokuuta järjestettävässä RollFestissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.