Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä

Vantaalla on ikävä paikka työttömyyslukulistausten ykkösenä. Sari Tauru

Tiina Örn

Uudenmaan kuntia vertailtaessa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on korkeinta Vantaalla. Tuoreimman työllisyyskatsauksen luvut ovat toukokuun lopulta.

Vantaalla työvoimasta oli toukokuun lopussa työttömänä 19,2 prosenttia eli lähes joka viides. Helsingissä vastaava luku oli 18,6 prosenttia ja Espoossa 15,8 prosenttia.

Lukumäärällisesti työttömänä oli toukokuun lopussa 23 314 vantaalaista. Työttömänä oli siis lähes yhtä monta vantaalaista kuin mitä viimeisimmän tilaston (2019) mukaan asuu Tikkurilan, Korson ja Kivistön kaupunginosissa yhteensä.

Toukokuussa vuosi sitten työttömänä oli noin 9 600 vantaalaista. Työttömiä vantaalaisia on siis tuoreimman tilaston mukaan lähes kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin mitä oli vuosi sitten.

Avoimien työpaikkojen määrä väheni Vantaalla lähes kolmanneksella verrattaessa kuluvan vuoden toukokuun tilannetta vuodentakaiseen.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli Uudellamaalla rakennus­, korjaus­ ja valmistustyöntekijöiden, palvelu-­ ja myyntityöntekijöiden sekä erityisasiantuntijoiden ammattiryhmissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut