Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi

Espoon joukkue palasi omalta hyväntekeväisyysmatkaltaan keskiviikkona ja Vantaan joukkue lähtee matkaan perjantaina. Kuvassa Vantaan, Espoon ja Team Rynkeby Cycling clubin kapteenistoa espoolaisten kotiinpaluutilaisuudessa. Valtteri Kantanen

Tapahtuma: Pariisi vaihtui viikonlopun pyöräilyyn kotimaassa.

Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tanskasta 2002 alkunsa saanut Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräily tuli Suomeen 2012 ja tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa Vantaan joukkue.

Aiemmin pääkaupunkiseudulla ovat toimineet Helsingin ja Espoon joukkueet. Mutta koska kiinnostusta on niin paljon, myös Vantaa sai oman joukkueen Team Rynkeby God Morgon Vantaan.

Joukkueita on Suomessa yhteensä kahdeksan.

Team Rynkebyt keräävät rahaa syöpää sairastavien lasten ja nuorten paranemisen tukemiseen. Raha tulee sponsoreilta, yhteistyökumppaneilta sekä yksittäisiltä lahjoittajilta ja tuki jaetaan lyhentämättömänä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva-yhdistykselle. Välineensä, kuten pyörät ja vaatteet, polkijat hankkivat itse.

Viime vuonna rahaa kerättiin yhteensä 1,1 miljoonaa euroa. Pyöräilyn lisäksi järjestetään erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia.

– Vantaan joukkueessa on tänä vuonna 30 pyöräilijää, miehiä ja naisia, ja viisi huoltoryhmään kuuluvaa, kertoo joukkueen kapteeni Antti Herrainsilta.

Joukkueen jäsenet ovat iältään 18 vuodesta lähes seitsemänkymppiseen. Heidät on valittu hakemusten perusteella.

– Noin kolmannes on ollut mukana aiemmin ja loput uusia.

Vantaan joukkue lähtee ensimmäiseen hyväntekeväisyyspyöräilyynsä perjantaina 10. heinäkuuta. Matkasta tulee poikkeuksellinen, sillä normaalisti poljetaan Pariisiin ja nyt retki tehdään Suomessa. Espoon joukkue palasi omalta matkaltaan keskiviikkona ja Helsingin joukkue palaa lauantaina.

– Lähtö olisi ollut 3. heinäkuuta ja Pariisiin olisi poljettu viikko, mutta korona muutti sen, mainitsee Herrainsilta, joka on mukana toista kertaa ja vaimo kolmatta kertaa.

Hyväntekeväisyydestä ei poikkeusoloista huolimatta haluttu luopua, joten taas poljetaan.

Kolmen päivän reitti kulkee ensin Hämeenlinnaan, jonka ympäristössä, kuten Lempäälässä, Kangasalla ja Pälkäneellä, pyöräillään toisena päivänä. Kolmantena päivänä ajetaan kotiin. Keltaisiin paitoihin ja kypäriin sonnustautuneet pyöräilijät polkevat kerrallaan noin tunnin ja matkalla käytetään paikallisia matkailu- ja ravintolayrityksiä.

– Kilometrejä tulee yhteensä noin 400. Keskivauhti on noin 25 kilometriä tunnissa, Herrainsilta laskee.

Kapteenina Herrainsilta ajaa letkan perässä ja pitää radiopuhelimella yhteyttä ajoryhmän vetäjään.

– Ryhmäpyöräily vaatii harjoittelua, mutta koronan vuoksi emme voineet harjoitella normaalisti. Pystyimme harjoittelemaan vain pienryhmissä ja lyhemmän kauden kuin normaalisti.

Tavallisesti talvella on peruskuntoharjoitteluna sisäpyöräilyä ja kävelyä. Ja kun sää sallii, aletaan pyöräillä ulkona.

Haku ensi vuoden pyöräilyyn on käynnissä Team Rynkebyn verkkosivulla. Haku päättyy 23. elokuuta.

– Joukkueeseen pääsemiseksi ei riitä, että haluaa Pariisin, Herrainsilta huomauttaa.

Team Rynkeby -joukkueita on nykyisin Pohjoismaiden lisäksi Saksassa ja Sveitsissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.