Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista

Vantaan kasvu perustuu yli 80-prosenttisesti muuttoliikkeeseen. Tiina Örn

Tiina Örn

Moni suuri suomalainen kaupunki menetti tammi-toukokuussa asukkaita kuntien välisessä muuttoliikkeessä, kertovat Tilastokeskuksen ennakkotiedot.

Suurista kaupungeista muille kunnille menettivät asukkaita esimerkiksi Turku, Espoo ja Helsinki. Espoo nettomuutto muihin kuntiin oli -309 asukasta ja Helsingin -244 asukasta.

Vantaa sen sijaan on koko Suomen kuntien välisen muuttoliikkeen voittaja.

Vantaalle muutti muista Suomen kunnista tammi-toukokuussa yhteensä 7 253 henkilöä. Samaan aikaan Vantaalta muutti muihin kuntiin 6 508 henkilöä. Vantaan tammi-toukokuussa muista kunnista saama nettomuuttovoitto oli siis 745 henkilöä.

Alkuvuoden kuukausia vertailtaessa nähdään, että suurimman kuntien välisen nettomuuttovoiton Vantaa sai tammikuussa. Silloin uusia vantaalaisia tuli muista kunnista 1 572 ja Vantaalta muihin kuntiin muutti 1 298 henkilöä. Nettomuuttovoitto oli siten 274 henkilöä. Vähiten nettomuuttovoittoa (61 henkilöä) Vantaa sai maaliskuussa.

Ulkomailta Vantaalle muutti tammi-toukokuussa 927 henkilöä. Vantaan ulkomailta saama nettomuutto oli tuona aikana 679 henkilöä.

Ulkomailta ja ulkomaille muuttaneiden määrää tarkasteltaessa Vantaan saama nettomuuttovoitto kuitenkin kalpenee Espoon ja Helsingin lukujen rinnalla. Vastaavana aikana Helsingin saama muuttovoitto ulkomailta oli 1 256 henkilöä ja Espoon 910 henkilöä.

Kaikkiaan Vantaan väkimäärä kasvoi tammi-toukokuussa 1 761 asukkaalla. Vantaa kasvoi muuttajien myötä, sillä vain noin 19 prosenttia väestönlisäyksessä oli niin sanottua luonnollista väestönlisäystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.