Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista

Vantaan kasvu perustuu yli 80-prosenttisesti muuttoliikkeeseen. Tiina Örn/arkisto

Tiina Örn

Moni suuri suomalainen kaupunki menetti tammi-toukokuussa asukkaita kuntien välisessä muuttoliikkeessä, kertovat Tilastokeskuksen ennakkotiedot.

Suurista kaupungeista muille kunnille menettivät asukkaita esimerkiksi Turku, Espoo ja Helsinki. Espoo nettomuutto muihin kuntiin oli -309 asukasta ja Helsingin -244 asukasta.

Vantaa sen sijaan on koko Suomen kuntien välisen muuttoliikkeen voittaja.

Vantaalle muutti muista Suomen kunnista tammi-toukokuussa yhteensä 7 253 henkilöä. Samaan aikaan Vantaalta muutti muihin kuntiin 6 508 henkilöä. Vantaan tammi-toukokuussa muista kunnista saama nettomuuttovoitto oli siis 745 henkilöä.

Alkuvuoden kuukausia vertailtaessa nähdään, että suurimman kuntien välisen nettomuuttovoiton Vantaa sai tammikuussa. Silloin uusia vantaalaisia tuli muista kunnista 1 572 ja Vantaalta muihin kuntiin muutti 1 298 henkilöä. Nettomuuttovoitto oli siten 274 henkilöä. Vähiten nettomuuttovoittoa (61 henkilöä) Vantaa sai maaliskuussa.

Ulkomailta Vantaalle muutti tammi-toukokuussa 927 henkilöä. Vantaan ulkomailta saama nettomuutto oli tuona aikana 679 henkilöä.

Ulkomailta ja ulkomaille muuttaneiden määrää tarkasteltaessa Vantaan saama nettomuuttovoitto kuitenkin kalpenee Espoon ja Helsingin lukujen rinnalla. Vastaavana aikana Helsingin saama muuttovoitto ulkomailta oli 1 256 henkilöä ja Espoon 910 henkilöä.

Kaikkiaan Vantaan väkimäärä kasvoi tammi-toukokuussa 1 761 asukkaalla. Vantaa kasvoi muuttajien myötä, sillä vain noin 19 prosenttia väestönlisäyksessä oli niin sanottua luonnollista väestönlisäystä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut