Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan

Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja toteaa, että jotain Vantaalla on tehty oikein, koska kaupunki kohensi sijoitustaan yrittäjien ranking-listalla. Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaa nousi sijalle kuusi yli 50 000 asukkaan kuntien välisessä vertailussa, kun yrittäjät antoivat arvosanan oman kuntansa elinkeinopolitiikalle. Vantaan taakse jäivät niin Helsinki kuin Espoo.

Kymmenen suurimman kaupungin joukossa Vantaa oli Kuopion jälkeen toinen, kun se kaksi vuotta sitten oli kuudes.

Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Mänttäri pitää suuntaa oikeana, mutta ei näe arvosanoissa vielä syytä juhlaan.

Hän huomauttaa, että Vantaan elinkeinopolitiikan yrittäjiltä saama yleisarvosana oli 2,89, kun maksimipistemäärä on 5.

Mänttäri kuitenkin lisää, että jotain on tehty myös oikein, sillä Vantaa kohensi sijoitustaan. Viime vuonna Vantaa oli sijalla 13.

– Hyvänä esimerkkinä toimivasta elinkeinopolitiikasta on yksinyrittäjätuen myöntäminen. Kaupunki sai prosessinsa suht nopeasti toimimaan ja hakemussuma purkautui kiitettävällä nopeudella, Mänttäri sanoo.

Vantaa teki Mänttärin mukaan tukipäätökset uuden elinkeinojohtaja Kimmo Viljamaan johdolla yrittäjiä ymmärtäen ja kommunikaatio pelasi.

Vantaalaiset yrittäjät pitivät vastauksissaan tärkeimpinä elinkeinopolitiikan osa-alueina kaupungin päätöksenteon yrityslähtöisyyttä, yrityspalveluita sekä infrastruktuuria.

Vantaalaisyrittäjät katsoivat kaupungin onnistuneen infrastruktuurin, elinkeinopolitiikan aseman kunnassa sekä päätöksenteon yrityslähtöisyyden osalta paremmin kuin koulutuksen ja osaamisen sekä kaupungin hankintapolitiikan.

Vantaalla yrityspalvelut saivat naapurikuntia paremmat arviot. Vantaan yrityspalveluiden arvosana oli 2,78, Espoon 2,5 ja Helsingin 2,48.

– Yrittäjien yhteistyö elinkeinotoimen kanssa on hyvää. Se osin selittääkin Vantaan yrityspalveluiden saamat naapureita selkeästi paremmat arviot.

Hieman pienemmällä erolla myös Vantaan hankintapolitiikkaa pidettiin naapureita onnistuneempana.

– Hankinnat puhuttavat. Vantaan Yrittäjien tehtävä on osaltaan tukea kaupungin ja yrittäjien vuorovaikutusta. Sillä sektorilla on paljon mahdollisuuksia. Oikein tehtynä julkiset hankinnat hyödyttävät niin kaupunkia, yrittäjää kuin asukkaitakin. Kun kaikki hyötyvät, nousee myös yrittäjien antama arvosana, Mänttäri arvioi.

Tulokset käyvät ilmi valtakunnallisesta IRO Researchin tekemästä Yrittäjien kuntabarometri -kyselystä, johon saatiin 10 404 vastausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 4. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 5. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 8. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 9. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 10. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 11. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 12. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 13. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 14. Hänninen 12.8.
 15. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.