Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan

Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja toteaa, että jotain Vantaalla on tehty oikein, koska kaupunki kohensi sijoitustaan yrittäjien ranking-listalla. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaa nousi sijalle kuusi yli 50 000 asukkaan kuntien välisessä vertailussa, kun yrittäjät antoivat arvosanan oman kuntansa elinkeinopolitiikalle. Vantaan taakse jäivät niin Helsinki kuin Espoo.

Kymmenen suurimman kaupungin joukossa Vantaa oli Kuopion jälkeen toinen, kun se kaksi vuotta sitten oli kuudes.

Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Mänttäri pitää suuntaa oikeana, mutta ei näe arvosanoissa vielä syytä juhlaan.

Hän huomauttaa, että Vantaan elinkeinopolitiikan yrittäjiltä saama yleisarvosana oli 2,89, kun maksimipistemäärä on 5.

Mänttäri kuitenkin lisää, että jotain on tehty myös oikein, sillä Vantaa kohensi sijoitustaan. Viime vuonna Vantaa oli sijalla 13.

– Hyvänä esimerkkinä toimivasta elinkeinopolitiikasta on yksinyrittäjätuen myöntäminen. Kaupunki sai prosessinsa suht nopeasti toimimaan ja hakemussuma purkautui kiitettävällä nopeudella, Mänttäri sanoo.

Vantaa teki Mänttärin mukaan tukipäätökset uuden elinkeinojohtaja Kimmo Viljamaan johdolla yrittäjiä ymmärtäen ja kommunikaatio pelasi.

Vantaalaiset yrittäjät pitivät vastauksissaan tärkeimpinä elinkeinopolitiikan osa-alueina kaupungin päätöksenteon yrityslähtöisyyttä, yrityspalveluita sekä infrastruktuuria.

Vantaalaisyrittäjät katsoivat kaupungin onnistuneen infrastruktuurin, elinkeinopolitiikan aseman kunnassa sekä päätöksenteon yrityslähtöisyyden osalta paremmin kuin koulutuksen ja osaamisen sekä kaupungin hankintapolitiikan.

Vantaalla yrityspalvelut saivat naapurikuntia paremmat arviot. Vantaan yrityspalveluiden arvosana oli 2,78, Espoon 2,5 ja Helsingin 2,48.

– Yrittäjien yhteistyö elinkeinotoimen kanssa on hyvää. Se osin selittääkin Vantaan yrityspalveluiden saamat naapureita selkeästi paremmat arviot.

Hieman pienemmällä erolla myös Vantaan hankintapolitiikkaa pidettiin naapureita onnistuneempana.

– Hankinnat puhuttavat. Vantaan Yrittäjien tehtävä on osaltaan tukea kaupungin ja yrittäjien vuorovaikutusta. Sillä sektorilla on paljon mahdollisuuksia. Oikein tehtynä julkiset hankinnat hyödyttävät niin kaupunkia, yrittäjää kuin asukkaitakin. Kun kaikki hyötyvät, nousee myös yrittäjien antama arvosana, Mänttäri arvioi.

Tulokset käyvät ilmi valtakunnallisesta IRO Researchin tekemästä Yrittäjien kuntabarometri -kyselystä, johon saatiin 10 404 vastausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut