Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia

Muun muassa parhaat päivänsä selkeästi ohittaneita kuorma-autoja törötti Elannontie 2:ssa sijaitsevalla tontilla edellisviikollakin. Viikonloppuna viereisessä pysäköintipaikalla paloi asuntoauto. Armi Suojanen
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Pakkalaan on syntynyt näkyvälle paikalle outo hylkyautojen säilytyspaikka. Asvaltoimattomalla tontilla on nököttänyt maisemallisesti silmiin pistävä ajoneuvogalleria, johon on kuulunut ruosteisia ja ruttaantuneita menopelejä henkilöautoista kuorma-autoihin.

Sekalaiseen joukkoon on mahtunut niin asuntovaunu kuin moottorivenekin ja lisäksi alueelle on jätetty myös pienempää tavaraa huonekaluista jätesäkkeihin. Alue sijaitsee Väinö Tannerin tien ja Elannontien välisellä alueella vastapäätä HKScanin rakennusta ja asiasta Vantaan Sanomiin taannoin mielipidekirjoituksen kirjoittaneen lähiasukkaan Jukka Lylyn mukaan romuja on siellä näkynyt jo ainakin muutaman vuoden.

Kaupungin rakennusvalvonnasta selviää, että romuparkista on otettu vastaan haittailmoitus, jonka johdosta valvontatarkastaja on käynyt paikan päällä ja lähettänyt alueen omistajalle huhtikuussa kehotuksen tontin siistimisestä mahdollisimman nopeasti. Tuolloin paikalla oli muun muassa 9 kuorma-autoa, 1 pakettiauto ja 7 henkilöautoa.

Kehotus annettiin, koska ympäristöä rumentava varastointi ei kaavan mukaan eikä kaupunkikuvallisesti alueelle sovi. Kesäkuun alussa tarkastaja kävi jälleen paikan päällä ja totesi alueen osittain siistiytyneen, mutta kalustoa olleen edelleen jonkin verran jäljellä.

Hylättyjen autojen lisäksi hiekkakentällä on muuta romua ja roskaa. Armi Suojanen

Tontin osoite on Elannontie 2 ja se kuuluu läheisyydessä sijaitsevien liike- ja asuinkiinteistöjen omistamalle Yrityspuiston Autopaikat Oy:lle, jonka toimitusjohtajana toimii Perttu Kantele Realia Management Oy:stä. Hänen mukaansa omistajiin on pystytty ottamaan yhteyttä sellaisista autoista, joissa rekisterikilvet ovat vielä tallella.

– Kuulin, että siellä on nähty romuautofirman auto niitä siirtämässä. Autoja on hävinnyt, mutta uusiakin on sitten taas tullut.

Yhtiö on tehnyt Vantaan kaupungin pysäköinninvalvontaan virka-apupyynnön ajoneuvojen poistamiseksi, koska kaikkien autojen omistajia ei ole pystytty selvittämään.

– Meillä ei ole lupaa kajota toisen omaisuuteen, sen voi tehdä vain virallinen taho. Kun kaupungilta tulee siirtokehotus, eikä ajoneuvoa ole annettuun aikaan mennessä siirretty, kaupungilla on oikeus hoitaa siirto.

Yhtiöllä on hallussaan Elannontieltä tontit 2–4. Pääosa tonteista on rakennettu autopaikoiksi, mutta tontin 2 itäpääty on vielä rakentamatta. Sorapintaisen tontti on ilmeisesti lisännyt houkutusta dumpata sille huonokuntoisia autoja.

– Talvella paikan sisäänajokohtiin laitettiin pysäköintikieltomerkit, mutta joudumme kesän jälkeen miettimään, pitäisikö yrittää estää ajaminen tontille vaikkapa betoniporsain, tai olisiko yhtiön kenties mahdollista vuokrata tontti, Kantele pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 2. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 3. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 4. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"
 5. Eikö takaisinsoittoa tullut? – 650:n vantaalaisen tiedot katosivat terveysasemien puhelinpalvelun järjestelmästä
 6. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 7. Vantaalle etsitään uutta varhaiskasvatusjohtajaa
 8. Vantaa joutuu laittamaan lähes 14 miljoonaa euroa lisää joukkoliikenteeseen
 9. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 10. Vantaa irtisanoi sopimuksensa siivousfirma SMC Palveluiden kanssa
 11. Hänninen 12.8.
 12. Kadunvarteen Jokiniemessä jätetystä lihanpalasta löytyi lasinsiruja – poliisi kehottaa koiran ulkoiluttajia tarkkaavaisuuteen
 13. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 14. Vanhempi voi harvoin kilpailla teini-ikäisen lapsensa kanssa parivaljakkona samassa sarjassa – Vantaa Triathlonissa viikonloppuna se on mahdollista
 15. Vantaalaisen taiteilijan teoksia on esillä eroottisen taiteen näyttelyssä – "Taide voi palauttaa seksuaalisuuteen henkisen aspektin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.