Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentoasemantien sillan päällyste mureni niin pahasti, että yksi ajokaista suljettiin kokonaan – Moneen kertaan paikattu pinnoite uusitaan nyt kokonaan

Niin sanotun Silvastin sillan pinnan korjaustöiden on tarkoitus alkaa heinäkuun aikana. Kyseessä on Kauppakeskus Jumbon vieressä oleva vilkasliikenteinen, Kehä III:n ylittävä, Lentoasemantien silta.

Korjaustyöt vievät arviolta muutaman kuukauden.

Sillan pinta on tarkoitus korjata kaista kerrallaan siten, että liikenne pääsee kulkemaan sillan yli myös korjaustöiden aikana.

Kyseessä oleva silta on ollut murheenkryyni jo pidemmän aikaa.

Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoo, että vuonna 2014 valmistuneen sillan päällyste pääsee hiukan liikkumaan, varsinkin silloin kun raskaat ajoneuvot pysähtyvät vauhdilla liikennevaloihin.

Sillan murenevaa päällystettä on paikkailtu useasti. Nyt pinta on tarkoitus korjauttaa siten, ettei jatkuvaa paikkailua tarvita.

Sillan neljästä ajokaistasta yksi on tällä hetkellä kokonaan pois käytöstä, sillä pinnoite on sellaisessa kunnossa, että sen katsottiin aiheuttavan jo vaaraa liikenneturvallisuudelle.

Tiessä on kuoppia, joita autoilijat ovat yrittäneet väistellä äkkinäisillä liikkeillä. Irtonainen kiviaines voi toimia kuulalaakereina renkaiden alla ja kiviä voi sinkoilla ympäristöön.

Eritasoliittymässä sijaitseva pysäkki Vantaanportti V5160 on poistettu väliaikaisesti käytöstä 15. heinäkuuta alkaen pian alkavan remontin vuoksi.

Samalla tiellä sijaitseva Vantaanportti V5163 pysyy linjojen 415, 415N ja 574 käytössä töistä huolimatta.

Kauppakeskus Jumbon suunnan yhteyksiä korvaa kauppakeskuksen edustalla sijaitseva yhtä aiempi pysäkki Väinö Tannerin tie V5102.

Silta on Ely-keskuksen rakennuttama, mutta sen omistus ja kunnossapito on siirtynyt valmistumisen jälkeen kaupungille.

Korjaustyö menee ensikädessä Vantaan piikkiin.

Mahdollisuutta valtion osallisuudesta korjauskuluihin selvitetään, kertoo Jyrki Vättö.