Lentoasemantien sillan päällyste mureni niin pahasti, että yksi ajokaista suljettiin kokonaan – Moneen kertaan paikattu pinnoite uusitaan nyt kokonaan

Sillan pinta on tarkoitus korjata siten, että liikenne pääsee kulkemaan sillan yli myös korjaustöiden aikana. Marjo J. Rämö
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Niin sanotun Silvastin sillan pinnan korjaustöiden on tarkoitus alkaa heinäkuun aikana. Kyseessä on Kauppakeskus Jumbon vieressä oleva vilkasliikenteinen, Kehä III:n ylittävä, Lentoasemantien silta.

Korjaustyöt vievät arviolta muutaman kuukauden.

Sillan pinta on tarkoitus korjata kaista kerrallaan siten, että liikenne pääsee kulkemaan sillan yli myös korjaustöiden aikana.

Kyseessä oleva silta on ollut murheenkryyni jo pidemmän aikaa.

Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoo, että vuonna 2014 valmistuneen sillan päällyste pääsee hiukan liikkumaan, varsinkin silloin kun raskaat ajoneuvot pysähtyvät vauhdilla liikennevaloihin.

Sillan murenevaa päällystettä on paikkailtu useasti. Nyt pinta on tarkoitus korjauttaa siten, ettei jatkuvaa paikkailua tarvita.

Sillan neljästä ajokaistasta yksi on tällä hetkellä kokonaan pois käytöstä, sillä pinnoite on sellaisessa kunnossa, että sen katsottiin aiheuttavan jo vaaraa liikenneturvallisuudelle.

Tiessä on kuoppia, joita autoilijat ovat yrittäneet väistellä äkkinäisillä liikkeillä. Irtonainen kiviaines voi toimia kuulalaakereina renkaiden alla ja kiviä voi sinkoilla ympäristöön.

Yksi ajokaista on jouduttu sulkemaan kokonaan liikenteeltä. Marjo J. Rämö

Eritasoliittymässä sijaitseva pysäkki Vantaanportti V5160 on poistettu väliaikaisesti käytöstä 15. heinäkuuta alkaen pian alkavan remontin vuoksi.

Samalla tiellä sijaitseva Vantaanportti V5163 pysyy linjojen 415, 415N ja 574 käytössä töistä huolimatta.

Kauppakeskus Jumbon suunnan yhteyksiä korvaa kauppakeskuksen edustalla sijaitseva yhtä aiempi pysäkki Väinö Tannerin tie V5102.

Sillalla sijaitseva pysäkki Vantaanportti V5160 on poistettu käytöstä väliaikaisesti. Marjo J. Rämö

Silta on Ely-keskuksen rakennuttama, mutta sen omistus ja kunnossapito on siirtynyt valmistumisen jälkeen kaupungille.

Korjaustyö menee ensikädessä Vantaan piikkiin.

Mahdollisuutta valtion osallisuudesta korjauskuluihin selvitetään, kertoo Jyrki Vättö.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut