18 hoitopaikan päihdevieroitusyksikkö palaa Myyrmäkeen – Uudet tilat löytyivät Myyrinkodista

Vantaan päihdevieroitusyksikkö toimii torstaista, 23. heinäkuuta alkaen Myyrinkodin (vas.) viidennessä kerroksessa. Arkisto/Päivi Tuovinen
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Vantaan päihdevieroitusyksikkö on muuttaa kuluvan viikon aikana Myyrmäkeen, Myyrinkotiin.

Toiminta uusissa tiloissa käynnistyy torstaina 23. heinäkuuta.

Kyseessä on 17 vieroitushoitopaikan ja yhden kriisihoitopaikan yksikkö.

Yksikössä annetaan ympärivuorokautista vieroitushoitoa päihteistä (alkoholi, keskushermostoon vaikuttavat lääkeaineet, huumausaineet) aiheutuneisiin vieroitusoireisiin ja tehdään opioidikorvaushoidon aloituksia.

Kriisihoitopaikka on tarkoitettu jo hoidossa olleelle asiakkaalle, joka voi tarvittaessa palata lyhyelle hoitojaksolle. Kriisihoitopaikan tavoitteena on ehkäistä retkahdus.

Yksikköön tullaan joko lääkärin lähetteellä tai hoitajan tekemällä hoidon tarpeen arviolla.

Hoitoajat vaihtelevat noin viikosta kolmeen viikkoon.

Kyseessä on suljettu yksikkö on ja esimerkiksi ulkoilu tapahtuu henkilökunnan kanssa.

Palvelupäällikkö Hanna Ahokas päihde- ja mielenterveyspalveluista ei usko, että yksikön muutto Myyrinkotiin tulee näkymään lähialueen asukkaille tai alueen muille toimijoille.

– Päihdevieroitushoitoon hakeutujat ovat sairaita ja enimmäkseen sellaisessa kunnossa, että haluavat päästä lepäämään ja saada helpotusta oireisiinsa, kertoo palvelupäällikkö Hanna Ahokas.

Saman päivän aikana uusia potilaita ei oteta montaa kerrallaan.

Päihdevieroitusyksikön lähellä sijaitsee kaupungin päihdepoliklinikka.

Yksikkö saa Myyrinkodista noin 940 neliön tilat rakennuksen viidennestä kerroksesta.

Tiloihin sijoittuu päihdevieroitusyksikön lisäksi kotiin annettavien päihdepalvelujen 4-henkinen tiimi.

Rakennuksessa toimii tällä hetkellä kolme vanhusten hoivakotiyksikköä, päivätoimintayksiköt vammaisille ja ikääntyneille, kuntoutuspalveluja, vammaisten työvalmennus sekä Matarin nuorisokoti ja Kalliollan vastaanottokoti.

Päihdevieroitusyksikkö palaa takaisin Myyrmäkeen väistötiloistaan Helsingin Alppikadulta, jossa yksikkö on toiminut joulukuusta 2015.

Tuolloin yksikkö muutti Helsinkiin, sillä Myyrmäessä sijainneessa, Korutie 3:n tiloissa, todettiin sisäilmaongelmia. Vantaalta ei tuolloin löytynyt sopivia väistötiloja.

Yksikkö on muuton takia suljettuna ajalla 20.7.-22.7. Kiireellisen laitosvieroitushoidon tarpeessa olevat potilaat ohjataan ostopalveluvieroitushoitoon sulun aikana.

Päihdevieroitusyksikön vuodepaikoilla hoidettiin viime vuonna 431 potilasta. Kotiin vietävää vieroitushoitoa sai 55 potilasta. Kotona tapahtuvan kuntoutuksen piirissä oli 83 potilasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut