Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatestiin pääsee myös Peijaksessa

Viime perjantaina avattiin uusia pisteitä, joissa vantaalaiset voivat käydä antamassa näytteen koronavirustartunnan toteamiseksi.

Aiemmin näytteen on voinut antaa Vantaalla kaikkina viikonpäivinä Leijassa, osoitteessa Pakkalankuja 5. Leijan lisäksi vantaalaisia palvelevat jatkossa näytteenottopisteet Peijaksen ja Jorvin sairaaloissa sekä Meilahden kolmiosairaalassa. Kaikki kolme sairaalaa ovat Husin ylläpitämiä.

Koronatestauksen tarpeen arvioi ja ajan näytteenottoon varaa terveydenhuollon ammattilainen terveysasemien puhelinpalvelussa numerossa 09 839 50 000. Puhelinpalvelu on avoinna arkipäivisin kello 8–16 ja viikonloppuisin kello 8–14.

Koronanäyte otetaan nenänielun limakalvolta vanupuikolla. Negatiivisesta tuloksesta lähetetään 1–2 vuorokauden kuluttua näytteenotosta tieto tekstiviestillä. Mikäli tulos on positiivinen, asiakkaaseen ollaan yhteydessä puhelimitse. Tulos on nähtävissä myös netissä www.omakanta.fi-palvelussa sekä Maisa-asiakasportaalissa.

Vantaan kaupunki muistuttaa, ettei näytteenottoon tule tartuntavaaran vuoksi saapua julkisilla kulkuneuvoilla.