Koronatestiin pääsee myös Peijaksessa

Koronanäytteen voi ajanvarauksella antaa kolmessa Husin ylläpitämässä sairaalassa. Arkisto/Tiina Örn

Viime perjantaina avattiin uusia pisteitä, joissa vantaalaiset voivat käydä antamassa näytteen koronavirustartunnan toteamiseksi.

Aiemmin näytteen on voinut antaa Vantaalla kaikkina viikonpäivinä Leijassa, osoitteessa Pakkalankuja 5. Leijan lisäksi vantaalaisia palvelevat jatkossa näytteenottopisteet Peijaksen ja Jorvin sairaaloissa sekä Meilahden kolmiosairaalassa. Kaikki kolme sairaalaa ovat Husin ylläpitämiä.

Koronatestauksen tarpeen arvioi ja ajan näytteenottoon varaa terveydenhuollon ammattilainen terveysasemien puhelinpalvelussa numerossa 09 839 50 000. Puhelinpalvelu on avoinna arkipäivisin kello 8–16 ja viikonloppuisin kello 8–14.

Koronanäyte otetaan nenänielun limakalvolta vanupuikolla. Negatiivisesta tuloksesta lähetetään 1–2 vuorokauden kuluttua näytteenotosta tieto tekstiviestillä. Mikäli tulos on positiivinen, asiakkaaseen ollaan yhteydessä puhelimitse. Tulos on nähtävissä myös netissä www.omakanta.fi-palvelussa sekä Maisa-asiakasportaalissa.

Vantaan kaupunki muistuttaa, ettei näytteenottoon tule tartuntavaaran vuoksi saapua julkisilla kulkuneuvoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut