Vermon ravikoulu aloittaa kokeilun, joka tarjoaa nuorille maksutonta ja ohjattua toimintaa hevosten parissa

Perjantaitalli aloittaa toimintansa syyskuussa. Se on nuorille suunnattua tallitoimintaa ja nuorisotyötä. Päivi Tuovinen

Vermon raviradan yhteydessä toimiva ravikoulu aloittaa syksyllä pääkaupunkiseudun nuorille suunnatun Perjantaitalli-toiminnan.

Se on suunnattu 16–29-vuotiaille. Nuoret pääsevät tutustumaan ohjatusti hevosiin, opettelemaan hevosen hoitoa sekä tutustumaan raviurheiluun. Aiempaa hevoskokemusta ei edellytetä. Ohjaajina toimivat hevos- ja nuorisoalan ammattilaiset.

Perjantaitallin ajatuksena on mahdollistaa hevosharrastus kaikille nuorille. Se on maksuton matalan kynnyksen paikka. Toimintaa yhdessä ravikoulun kanssa on suunnitellut etsivän nuorisotyön osaaja Emmi Paananen, joka on itsekin hevosharrastaja. Hän on työskennellyt useita vuosia pääkaupunkiseudulla syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aikuisten parissa ja opiskelee parhaillaan täydennyskoulutuksena sosiaalipedagogista hevostoimintaa Itä-Suomen yliopistossa.

Vermon ravikoulun toiminnasta vastaa hevosalan kouluttajana sekä valmennus- ja kilpailukeskuksena tunnettu Ypäjän Hevosopisto. Ravikoulu toimii yhteistyössä Vermon raviradan kanssa ja se on Suomen Hippoksen hyväksymä ravikoulu.

Perjantaitallin toiminta alkaa 11. syyskuuta kello 15–17. Sitä ennen ravikoulu järjestää nuorten parissa toimiville ammattilaisille suunnatut avoimet ovet -tilaisuudet keskiviikkona 26. ja perjantaina 28. elokuuta kello 14–16. Avoimien ovien tavoitteena on kertoa Perjantaitallin toiminnasta ja rohkaista tutustuman toimintaan myös nuorten kanssa. Avoimien ovien päivään voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen ravikoulu@hevosopisto.fi.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut