Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömien määrä väheni Vantaalla – Eniten on avoinna varastotyöntekijöiden paikkoja

Vantaalla oli kesäkuun lopussa työttömänä 21 874 henkilöä. Työttömänä oli 18 prosenttia työvoimasta – luku on koko Uudenmaan alueen korkein.

Luku on korkea, mutta työttömien määrä on viimeisen kuukauden aikana vähentynyt. Työttömänä oli kesäkuun lopussa 1 440 vantaalaista vähemmän kuin toukokuun lopussa. Toukokuun lopussa työvoimasta oli työttömänä 19,2 prosenttia.

Huomioitava on kuitenkin se, että lasku johtuu lomautettujen määrän vähenemisestä. Lomautettujen määrä väheni kuukaudessa 2 773 henkilöllä. Tarkasteluaika on toukokuun lopusta kesäkuun loppuun. Lomautettujen määrä laski merkittävästi, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä sen sijaan nousi.

Työttömyyskäyrät kääntyivät Vantaan lisäksi laskuun esimerkiksi Helsingissä ja Espoossa. Helsingissä työttömien määrä laski kuukaudessa yhden prosenttiyksikön ja Espoossa 0,5 prosenttiyksikköä.

Kuukauden aikana on tapahtunut käänne parempaan, mutta työttömyysluvut ovat edelleen lohduttomat verrattaessa niitä vuodentakaiseen. Vuosi sitten vantaalaisia oli työttömänä peräti puolet vähemmän.

Työpaikkoja oli Vantaalla kesäkuussa avoimena 1 587. Se on noin 300 paikkaa vähemmän kuin toukokuussa. Vuodentakaiseen verrattuna avoimien paikkojen määrä on laskenut Vantaalla palvelualalla ja myyntityössä lähes 40 prosenttia. Rajua lasku on ollut myös prosessityöntekijöiden ja kuljetusalan avoimien paikkojen määrässä, paikkoja oli haettavana 40 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Uudenmaan ely-keskuksen tutkija Reino Savolaisen mukaan rakennusala näyttää selvinneen koronakeväästä avoimien työpaikkojen valossa parhaiten.

–  Rakennusalalla avoimien työpaikkojen määrä on laskenut Vantaalla vuodessa vain noin kymmenyksellä. Kun tarkastellaan kaikkien aloja yhteensä, avoimien työpaikkojen määrä on tullut alas yli 26 prosenttia, Salonen toteaa.

Tällä hetkellä Vantaalla on avoimena eniten varastotyöntekijöiden paikkoja. Kysyntää olisi myös muun muassa talonrakentajilla, kirvesmiehillä, rakennusalan avustavilla työntekijöillä ja myyntiedustajilla.