Poliisi: Kivistön alueella liikkuu naisia ahdisteleva mies – lähestyy aina samalla tavalla

Kuvituskuva. Sirpa Repo
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että sen tietoon on tullut, että Vantaalla Kivistön, Kanniston ja Keimolan alueella liikkuu naisia ahdisteleva, noin 20–35-vuotias mies.

Alueen sosiaalisen median kanavissa on käyty asiasta vilkasta keskustelua ja moni nainen on kertonut miehen lähestyneen heitä samalla tavalla: Mies on liikkunut joko polkupyörällä tai kävellen, kuulokkeet korvilla ja hakeutunut yksin puiston penkillä istuvan tai puistossa kävelevän naisen seuraan. Keskustelu on aluksi ollut asiallista ja kohteliasta, mutta keskustelun sävy on muuttunut melko nopeasti seksuaalissävytteiseksi. Naiset ovat kokeneet tämän hyvin ahdistavaksi ja häiritseväksi.

– Haluamme muistuttaa, että jokaisella ihmisellä on oikeus liikkua ulkona rauhassa eikä kenenkään tarvitse sietää ahdistelevaa käytöstä, Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi pyytääkin nyt lähettämään havaintoja ja tarkempia tuntomerkkejä poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnon sähköpostiosoitteeseen ennaltaestavatoiminta.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut