HSL-bussit siirtyvät pian talviaikaan: linjat 432 ja 739V lopetetaan, reittejä muutetaan, bussien vuorovälejä pidennetään

Korona vei matkustajat busseistakin ja HSL joutuu sopeuttamaan liikennöintikustannuksiaan matkalipputulojen pudottua. Joitakin vähemmän käytettyjä linjoja lakkautetaan ja vuorovälejä pidennetään. Armi Suojanen/Arkisto
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Helsingin seudun liikenteen (HSL) linja-autot siirtyvät talviaikatauluihin maanantaina 10. elokuuta. Se tietää muutoksia aikatauluihin, mutta myös vuorovälien pidennyksiä sekä linjojen lopetuksia.

Supistukset johtuvat koronaviruksen aiheuttaman matkustajamäärän ja siten HSL:n lipputulojen romahtamisesta.

Martinlaakso–Kivistö–Kirkka -reittiä kulkeva linja 432 lakkaa kokonaan ja joukkoliikenne Kirkantien varrella päättyy. HSL perustelee lopetusta linjan vähäisellä käytöllä.

Poistuvan linjan korvaavia yhteyksiä on Keimolantien alueella linja 443 Vestraan. Kivistöstä etelään pääsee muilla Kivistön ja Martinlaakson suuntien linjoilla.

Linja 432 lopetuksen jälkeen Kirkan alueen koulumatkat järjestää Vantaan kaupunki.

Itä-Vantaalla lakkautetaan linja 739V, joka kulkee reittiä Rautatientori–Pohjois-Nikinmäki. Nyt linjaa on ajettu jokaisena arkipäivänä kaksi vuoroa suuntaansa ruuhka-aikoina. Linjaa on HSL:n mukaan käytetty vähän.

Bussin korvaavat liityntäyhteydet Korson ja Koivukylän rautatieasemien kautta sekä Keravan ja Sipoon Nikkilän seutulinjat.

Lähibussilinjan 811 reittiin, Mellunmäki–Länsimäki–Rajakylä, tulee muutos, kun se ei enää 10. elokuuta lähtien kierrä Rajakylässä vähäisen käytön vuoksi.

Muutettu linja ajaa kaikki lähdöt reitillä Kivikko–Kontula– Mellunmäki. Lisäksi erilliset reittiversiot 811B ja 811K poistuvat.

Sunnuntailiikenne puolestaan loppuu linjalla 322, joka kulkee reittiä Elielinaukio–Pähkinärinne–Hämeenkylä–Petikko– Vantaankoski.

Korvaavia yhteyksiä tarjoaa muun muassa linja 345N, joka kulkee jatkossa sunnuntaisin koko päivän.

Hämeenkylästä pääsee kehäradan varteen Myyrmäkeen sunnuntaisin linjalla 311 ja Pähkinärinteestä lisäksi linjalla 571.

Petikontiellä joukkoliikenteen käyttö on ollut sunnuntaisin vähäistä. Talviliikenteen alkaessa Martinkyläntietä (Kehä III:n eteläpuolista aluetta Petikossa) ajavat sunnuntaisin linjat 436 ja 335B. Käytettävissä ovat myös Vihdintien pysäkit.

Lisäksi HSL pidentää Vantaalla ja Espoossa kaupunkien sisäisten ja seutulinjojen vuorovälejä arkipäivien hiljaisina aikoina ja lauantaisin. Ruuhka-aikojen vuorot harvenevat linjoilla, joilla on erityisen vähän matkustajia suhteessa liikenteen määrään. Myös Helsingissä lakkautetaan linjoja ja harvennetaan vuorovälejä.

Uudet aikataulut löytyvät HSL:n Reittioppaasta.

Lue myös junien muutoksista: P- ja I-junien vuorovälit pitenevät entistä aiemmin –  syysaikataulu muuttaa myös K-junien kulkua

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut