Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan hammashoidon jonojen purkaminen menee ensi vuoden puolelle – "Toivomme asiakkailta malttia"

Vantaan johtava ylihammaslääkäri Anna Maria Heikkinen kertoo tiedotteessa, että Vantaan hammashoidossa on aloitettu hoitojonojen purkamisen suunnittelu.

Kiiretön hoito oli poikkeustilan aikana peruttu ja sen seurauksena on syntynyt paljon hoitovelkaa ja pitkä hoitojono. Tiedotteen mukaan hoitojonon purkaminen tulee menemään ensi vuoden puolelle. Kiireelliset tapaukset hoidetaan normaalisti.

– Kannattaa myös pitää omalla toiminnallaan huolta suun terveydestä. Lisäksi toivomme asiakkailta malttia ja kärsivällisyyttä. Me täällä käärimme hihat ja pyrimme parhaamme mukaan purkaa jonoja ja palaamaan kohti normaalimpaa arkea, muistuttaa Heikkinen hammashoidon tiedotteessa.

Perusterveet asiakkaat, joiden hoidontarve ei ole välttämätön, joutuvat vielä odottamaan hoitoaan, mutta kiireetöntä vastaanottoa on jo rajoitetusti avattu terveysasemien hammashoitoloissa.

Lisäksi kaikki suuhygienistit, hammaslääkärit- ja hoitajat ovat palanneet väliaikaisista työtehtävistään takaisin hammashoitoloihin.

Hammashoidosta vakuutetaan, että hoitoon on turvallista tulla. Hoitoloissa on aulaemännät ohjaamassa asiakkaita ja odottaminen sekä hoitoajat on järjestetty väljiksi.

Asiakkaita pyydetään huomioimaan, ettei flunssaisena, altistuneena tai karanteenissa saavuta hoitoon. Lisäksi hammashoitolaan suositellaan tulemaan yksin tai tarvittaessa yhden saattajan kanssa.

Poikkeusoloissa saatua oppia aiotaan hyödyntää hammashoidossa myös jatkossa. Koronaepidemian aikana käyttöön otettuja videovastaanottoja on tarkoitus pitää palvelumuotona tilanteen normalisoituessa.

Hyväksi havaittua videovastaanottoa tullaan hyödyntämään yksivuotiaiden tarkastuksissa, oikomishoidossa ja suun terveydenhuollon neuvonnassa.

Hammashoitoon hakeudutaan puhelinpalvelussa tehdyn hoidontarpeenarvion kautta. Numero on 09 8393 5300. Ajanvaraus palvelee ma–to kello 7.30–15 ja pe kello 7.30–14.

Juttua muokattu 29.7. kello 9.34. Korjattu puhelinnumero.