Kiinteistöt: Tikkurilan keskustassa sijaitsevat suojellut rakennukset ovat 1930-luvulta. Myyntihinta jää alhaiseksi, mutta rakennukset pitää korjata ja se on kallista.

Vantaan kaupunki haluaa päästä eroon Tikkurilantien ja Keravanjoen välissä sijaitsevista rakennuksista, Veininmyllystä ja Villa Söderbosta. Veininmylly eli entinen Söderlingin mylly ja sen vieressä sijaitseva myllärin talo ovat valmistuneet 1930-luvulla.

Veinimyllyssä on toiminut pitkään kesäkahvila ja Villa Söderbossa on ollut taiteilija-asunto. Niiden vuokrasopimukset päätettiin hyvissä ajoin ennen kuin jokirannassa alkoivat mittavat kunnostus- ja uudistustyöt.

Tikkurilan rakennusperintöön kuuluvat rakennukset on suojeltu asemakaavassa. Ne pitää säilyttää ja niiden kunnosta täytyy pitää huolta.

Vantaan kaupungin toimitilapäällikkö Pasi Salo kertoo, että rakennuksille on jo jonkin aikaa "kyselty hiljaisesti yrittäjäkandidaattia", joka voisi ostaa rakennukset. Piakkoin rakennukset laitetaan virallisestikin myyntiin.

Ajatuksena on, että yrittäjä ostaa rakennukset ja vuokraa niiden ympärillä olevan piha-alueen. On kuitenkin mahdollista, että rakennuksille myös kaavoitetaan maapohjaa.

Pihalla sijaitsee muun muassa tanssilava, jolla on pidetty rantatansseja ja katos, jossa on esitetty kesäteatteria.

Rakennuksille ei ole teetetty vielä hinta-arvioita.

– Se on vaikeaa, Salo myöntää.

Veininmylly on kylmää tilaa paitsi alakerta ja huvila ei ole Salon mukaan asuttavassa kunnossa.

– Rakennuksissa on aika paljon korjattavaa. Siihen eivät riitä kymmenet tuhannet. Puhutaan kuusinumeroisista summista.

Salo korostaa, että yrittäjältä edellytetään pitkäaikaista sitoutumista, kovaa ammattimaisuutta, liiketalouden osaamista ja hyvää liikeideaa.

– Ne myydään eniten tarjoavalle, mutta yrittäjän taloudelliset edellytykset tarkistetaan.

Salo uskoo, että Tikkurilan keskustan toimijoilla, kuten Vernissalla, Heurekalla, Silkillä ja muilla lähiympäristön yrityksillä on synergiaetua toisistaan. Veininmylly ja Villa Söderbo voisivat hyvin liittyä niiden joukkoon esimerkiksi juhlapaikkana.

Cafe Viinikanat Oy on käynyt Vantaan kaupungin kanssa keskusteluja Veininmyllyn pyörittämisestä jo useita vuosia sitten. Olisiko vakiintuneella ravintolayrityksellä, jolla on Tikkurilassa muun muassa Zilla- ja Oklahoma -ravintolat, kiinnostunut Keravanjoen rannasta?

– Kyllä, periaatteessa, vastaa toimitusjohtaja Risto Ojanen.

Mutta ensin pitäisi selvittää rakennusten kunnostustarpeet. Ja sitten pitäisi laskea, olisiko paikka liiketaloudellisesti kannattava, jos siellä toimisivat vaikkapa kesäkahvilan ja juhlatilavuokrauksen lisäksi kaupunkisauna taiteilijatalossa.

Lue myös: Veininmyllyn tanssikausi täydessä käynnissä – "Kustannan bändit kahvilatuotoilla"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut