Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo ottaneensa kiinni kaksi nuorta kuljettajaa, joilla oli alkoholia veressään. Toinen ajoi myös huumausaineen vaikutuksen alaisena. Molemmat puhallutettiin varhain lauantaiaamuna.

Hieman ennen kello neljää aamulla poliisipartio huomasi, että Hämeenlinnanväylän ja Kehä III:n liittymässä oli auto poikittain oikeanpuoleisella kaistalla. Auton 22-vuotias kuljettaja oli törmännyt autollaan rampin kaiteeseen ja auto oli osunut seinämään tien oikealla puolella. Törmäyksen jälkeen auto oli jäänyt poikittain kaistalle.

Autoa ajanut nainen puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,98 milligrammaa etanolia litrassa uloshengitysilmaa. Häneltä otettiin myös verikoe sairaalassa, jotta humalatila ja käytetyt päihteet pystytään selvittämään.

Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Toinen epäilty rattijuoppo jäi kiinni hieman kello aamuviiden jälkeen Läntisellä Valkoisenlähteentiellä.

Poliisi pysäytti henkilöauton, koska halusi tarkistaa kuljettajan ajokunnon. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että autosta oli aiemmin illalla tehty ilmoitus hätäkeskukseen. Ilmoittaja oli epäillyt, että auton kuljettaja on päihtynyt.

Pysäytetty kuljettaja on 18-vuotias mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,47 mg/l. Mies vietiin verikokeeseen humalatilan tarkemmaksi selvittämiseksi.