Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"

Julkisivukorjattava talo on osa uutta talorykelmää, joka on rakennettu purettujen talojen tilalle. Paikalla on aiemmin sijainnut muun muassa huoltoasema ja matala liiketalo. Armi Suojanen

Tiina Örn, Armi Suojanen

Vasta vuonna 2017 valmistunut asuinkerrostalo liiketiloineen on jo remontissa keskeisellä paikalla Tikkurilassa. Kahdeksankerroksisessa talossa Kielotien ja Tikkurilantien risteyksessä on meneillään toukokuussa alkanut julkisivuremontti.

– Julkisivurappauksessa tehdään takuukorjausta, kertoo kohdepäällikkö Jatta Rantalaiho rakennuksen omistavasta Lähi-Tapiolasta.

Talon pääurakoitsijana toimineen SRV:n vastuukorjauspäällikkö Mika Strömberg toteaa SRV:n havainneen omassa takuutarkastuksessaan julkisivurappausten toteutuksessa paikoitellen puutteita.

– Julkisivun rappaus irtoili muutamissa yksittäisissä kohdissa. Tästä johtuen päätimme tehdä korjaukset pikaisesti vahinkojen minimoimiseksi.

Strömbergin mukaan rappaus tehdään koko seinän osalta yhtenäisen pinnan varmistamiseksi.

– Varsinaisia korjattavia kohtia on toki vähemmän, mutta korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella. Yhtenäisen pinnan saamiseksi tarvitaan koko seinän levyinen sääsuojateline.

Talon katutasossa on liiketiloja, joista yhdessä toimii Unico Ompelimo. Sen yrittäjä Zabi Bayani on toiminut tiloissa alusta asti eli kolmisen vuotta. Talon peittäminen töiden ajaksi on vaikuttanut siihen, että ihmisten on vaikea löytää liikkeeseen.

– Ensin talo oli kokonaan peitossa, mutta sitten sitä avattiin (katutasosta). Se on auttanut vähän, Bayani sanoo.

Suojien avaaminen helpottaa myös ilmanvaihtoa.

Koska huput haittaavat yrittämistä ja asumista, vuokria on alennettu puoleen normaalista.

Yrittäjällä on ollut hankalaa, kun ensin tuli koronaviruksen aiheuttama asiakaskato ja sen jälkeen julkisivuremontti. Nyt näyttää jo hieman paremmalta, mutta Bayania pelottavat uusimmat tiedot koronavirustartuntojen määrän kasvusta.

Remontti on tarkoituksena saada valmiiksi syyskuussa. Armi Suojanen

SRV:ltä kerrotaan, että korjaustöistä on kerrottu sekä asukkaille että talossa toimiville yrittäjille viemällä tiedotteet niihin porrashuoneisiin ja liiketiloihin, joita korjaus koskettaa.

– Lisäksi olemme jakaneet erilliset tiedotteet niihin yksittäisiin asuntoihin, joihin korjaustöillä on vaikutuksia, Strömberg sanoo.

Alun perin Tikkurilan puoleisen julkisivun piti olla valmis heinäkuun lopussa. Nyt tavoitteena on Strömbergin mukaan, että korjaustyöt Asunto Oy Vantaan Tikkurilan Celicassa valmistuisivat syyskuussa.

Teksti: Armi Suojanen ja Tiina Örn

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut