Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso kannabiskasvattamo löytyi Keravalta – huumepuutarhuria epäillään samoista puuhista Helsingissä

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee kahden henkilön kasvattaneen ammattimaisesti kannabista kahdessa eri hallikiinteistössä vuosien 2018–2020 välillä, kerrotaan poliisin tiedotteessa. Hallit sijaitsivat Helsingissä ja Keravalla. Poliisi takavarikoi kesäkuussa 2020 Keravalla sijaitsevasta hallista yhteensä 150 eri kasvuvaiheessa olevaa kannabiskasvia. Henkilöiden epäillään olleen myös aikeissa laajentaa kasvatustoimintaa Keravan kiinteistön sisällä.

Esitutkinnan perusteella poliisin takavarikoima kasvattamo oli kaksikon ensimmäinen yhteinen ja toisen heistä epäillään aloittaneen kannabiksen ammattimaisen kasvattamisen Helsingin hallikiinteistössä jo vuonna 2018.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että huumausainetta olisi jo ennen takavarikkoa ehditty kasvattaa ja myydä yli 380 000 euron arvosta kertoo jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä tiedotteessa.

Poliisin selvittämä kasvatustoiminta on ollut tiedotteen mukaan poikkeuksellisen laajaa sekä ammattimaista ja sillä on kokonaisuutena tavoiteltu noin 50 kiloa valmista marihuanaa, jonka katukauppa-arvo on yli 850 000 euroa. Poliisi on takavarikoinut epäiltyjen omaisuutta yhteensä satojentuhansien eurojen arvosta.

– Muun muassa kaksi epäiltyjen omistamaa kiinteistöä on määrätty vakuustakavarikkoon esitutkinnan aikana, Jämsä kertoo.

Asian esitutkinta on valmistunut ja juttu siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.