Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla aloitetaan uudelleen koronavirustestit: Suomeen saapuvat oireilevat matkustajat testataan

Helsinki-Vantaan lentoasemalle rakennetaan parhaillaan terveydenhuollon neuvonta- ja koronatestauspistettä. Suomeen saapuvilta henkilöiltä otetaan koronavirustesti, jos heillä on koronavirukseen viittaavia oireita tai he epäilevät saaneensa matkalla tartunnan.

Lisäksi lentoasemalla jatketaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laatiman koronavirukseen liittyvän matkustajaohjeen jakamista.

Neuvonta- ja koronatestauspisteestä vastaa Vantaan sosiaali- ja terveystoimi yhteistyössä Huslabin kanssa.

Koronatestattujen matkustajien kehotetaan käyttävän muita kuin julkisia kulkuneuvoja lentokentältä poistumiseen. Tarvittaessa matkustajat ohjataan käyttämään takseja, joilla on valmius kuljettaa mahdollisia tartunnan kantajia.

Niille matkailijoille, joille THL suosittaa lähtömaan epidemiologiseen tilanteeseen perustuen omaehtoista karanteenia, annetaan rajan ylityksen yhteydessä kirjalliset ohjeet omaehtoiseen 14 vuorokauden karanteenista.

Vantaan terveydenhuollon valmiustiimi työskenteli lentoasemalla maaliskuun lopusta lähtien. Lentoasemalla koronavirustilanteen hidas haltuunotto herätti keväällä hämmennystä ja kritiikkiä:

Useille kymmenille lentomatkustajille tehty koronavirustesti, noin 30 hotellissa karanteenissa – "Jälkiviisaana voi sanoa, että aikaisemmin olisi pitänyt"

Toukokuun puolivälissä matkustajien tarkastaminen ja testaaminen lentoasemalla loppui valtioneuvoston päätöksellä:

Matkustajien testaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla päättyi – kaikkiaan noin 10 000 testattiin

Lentoasemalla nyt aloitetut toimenpiteet on käynnistänyt sosiaali- ja terveysministeriön nimittämä koronaepidemian torjunnan koordinoinnin yhteistyöryhmä.