Koronantestaukset lentoasemalla aloitetaan mahdollisesti jo perjantaina – "Testattujen ei tule lähteä julkisilla kulkuneuvoilla"

Koronavirusoireita potevilta matkustajilta otetaan testi lentokentällä näillä näkymin perjantaista lähtien. Arkisto/Armi Suojanen
Marika Lumme

Marika Lumme

Koronatestien tekeminen aloitetaan uudelleen Helsinki-Vantaan lentoasemalla mahdollisesti jo perjantaina.

– Kovasti tehdään töitä, että testaus käynnistyisi jo perjantaina, Vantaa sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Timo Aronkytö kertoo.

Lentoasemalle nyt pystytettävä terveysneuvonta- ja koronatestauspiste työllistää Aronkydön mukaan kymmeniä Huslabin työntekijöitä ja lisäksi Vantaan kaupungin asiantuntijoita sekä tartuntatautiyksikköä.

Suomeen saapuvat matkustajat ohjataan koronavirustestiin, jos heillä on koronavirusoireita tai he epäilevät koronavirustartuntaa.

Terveysneuvonnan henkilökunta pyrkii löytämään oireilevat ihmiset matkustajamassasta. Aronkytö korostaa, että toiminta perustuu ihmisten vastuunkantamiseen ja luottamukseen siitä, että oireilevat myös kertovat oireistaan.

Kevääseen verrattuna tilanne on Aronkydön mukaan erilainen.

– Keväällä matkustajamäärät vähenivät koko ajan. Tällä hetkellä matkustajamäärät nousevat joka päivä, hän sanoo.

Terveysneuvonnan piste sijaitsee Finavian infon läheisyydessä. Koronavirustestit otetaan ison lähtöhallin yläkerrassa sijaitsevassa kongressitilassa.

Testatut henkilöt jatkavat matkaa määränpäähänsä omakustanteisesti taksilla tai muulla yksityisellä kyydillä.

– Testattujen ei tule lähteä julkisilla kulkuneuvoilla, Aronkytö painottaa.

Testattuja henkilöitä pyydetään olemaan testitulokseen saakka omaehtoisessa karanteenissa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut