Vetokannaksen ja Kuusijärven vedenlaatu on hyvä – näillä Vantaan uimarannoilla uimista ei sen sijaan suositella

Korson Leppäkorven maauimalan vesi kelpaa taas hyvin uimiseen. Arkisto/Armi Suojanen

Tuoreimpien tutkimustulosten mukaan uimaveden laatu on hyvä Kuusijärvellä, Vetokannaksella ja Leppäkorven hiekkakuopan eli Sandin uimarannoilla.

Sen sijaan Havukoskella, Matarissa ja Nikinmäessä veden laatu on huono, eikä näillä rannoilla kannata mennä uimaan. Näiden rantojen vesinäytteistä on löytynyt suolistoinfektioita aiheuttavia bakteereita.

Nikinmäen, Matarin ja Havukosken uimarannoilta otetaan uudet näytteet ensi viikolla. Normaalisti rannoilta otetaan vesinäytteet joka toinen viikko.

Uimavesien lämpötilat ovat vielä mukavan kesäisiä. Vetokannaksella veden lämpötila oli alkuviikosta 20,8 astetta, Kuusijärvellä 20,5 ja Leppäkorvessa 19,7.

Muilla rannoilla veden lämpötila on noin 17 asteen tuntumassa.

Vetokannakselta on tänä kesänä löytynyt järvisyyhyä, joka aiheuttaa muun muassa voimakasta ihon kutinaa. Järvisyyhyä ei erikseen tutkita vedestä. Siitä tiedotetaan, jos uimareilta on tullut asiasta havaintoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut