Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle

Suunnitelma: Tuomelan koulu koko ylläpito kansainväliselle yritykselle.

Camelot Property Managementin kehitysjohtaja Benjamin Sundbergin mukaan Tuomelan koulun luokkahuoneisiin voidaan tehdä useita pienempiä työtiloja. Marika Lumme
Marika Lumme

Marika Lumme

Tuomelan kouluun suunnitellaan perustettavan noin 30 vuokratyötilaa ja viisi vuokra-asuntoa. Vantaan kaupunki on valmistellut koulun tilojen vuokraamista Camelot Property Management -yritykselle, joka vuokraa ne jälleen eteenpäin.

Päätöksen koulun vuokraamisesta jälleenvuokraustoimintaa harjoittavan yrityksen käyttöön tekee tekninen lautakunta. Vantaan tilakeskuksen johtaja Pekka Walleniuksen mukaan asia on näillä näkymin pöydällä teknisen lautakunnan elokuun kokouksessa.

Camelot Property Managementin kehitysjohtaja Benjamin Sundberg uskoo Tuomelan koulun tilojen olevan haluttuja erityisesti kulttuuriväen keskuudessa. Marika Lumme

Suunnitelmat ovat kuitenkin jo pitkällä. Alustavan sopimuksen mukaan yritys hoitaa käytännössä koko koulurakennuksen ylläpidon ja käyttökustannukset, vain liikuntasali jää kaupungin omaan käyttöön.

Camelot Property Managementin kehitysjohtaja Benjamin Sundbergin mukaan kolmessa kerroksessa olevat koulutilat kunnostetaan työtiloiksi vain välttämättömällä remontilla. Sundberg sanoo, että tavoitteena on tarjota työtiloja mahdollisimman edullisella vuokrahinnalla. Koulun nykyiset tilat siivotaan, mutta esimerkiksi seiniä ei maalata. Tilat kalustetaan mahdollisimman pitkälle kierrätyskalusteilla.

– Arvioisin remonttiin tarvittavan noin 40 000 euroa, hän sanoo.

Uskon puukäsityöluokan ja opettajahuoneen olevan haluttuja.

Camelot Property Managementin kehitysjohtaja Benjamin Sundberg arvelee, että erityisesti puukäsityöluokkaan löytyisi halukkaista vuokralaisia. Marika Lumme

Luokkahuoneet jaetaan vuokralaisten toiveiden ja tarpeiden mukaan muun muassa sermeillä. Noin 10 neliön tilan saa noin sadalla eurolla kuukaudessa. Koko luokkahuone kustantaa noin 600 euroa kuukaudessa.

Sundberg sanoo yrityksellä olevan vastaavaa vuokraustoimintaa ympäri Euroopan. Hän tietää, että erikoisimmat tilat ovat kysyttyjä. Innokkaimmin Suomessa tiloja vuokraavat kulttuurialan taiteilijat.

– Tuomelassa uskon puukäsityöluokan ja opettajienhuoneen olevan haluttuja, hän sanoo.

Tuomelan koulun asuntoihin on oma sisäänkäynti. Marika Lumme

Rakennuksessa jo olevat viisi noin 60 neliön asuntoa on suunnitelmissa vuokrata esimerkiksi opiskelijoille. Kuukausivuokra on noin 500 euroa. Vuokra-asunnoissa on oma vessa ja keittiö, mutta yhteiset pesuhuone- ja saunatilat.

Sundberg sanoo, että vuokralaiset valitaan tarkasti. Vuokralaisen tulee olla täysi-ikäinen, mutta lapseton. Sundberg sanoo, että lapsiperheille tilojen tulisi olla laadukkaammat.

Camelot Property Managementin kehitysjohtaja Benjamin Sundbergin mukaan yritys tekee vain välttämättömän remontin koulurakennukseen ja asuntoihin, jos sopimus kaupungin kanssa syntyy. Marika Lumme

Vaikka rakennuksen jälleenvuokraus on yrityksen bisnes, vakuuttaa Sundberg kunnossapidon olevan toiminnan tärkeä kivijalka.

– Tilapäiskäytöllä saamme rakennukseen elämää, joka puolestaan vähentää ilkivallan mahdollisuutta, hän sanoo.

Sundberg viittaa Vantaankosken kouluun.

– Meillä oli neuvottelut Vantaan kaupungin kanssa myös siitä. Suunnitelmissa oli tehdä työ- ja harrastetiloja vuokrakäyttöön. Sopimusta ei saatu tehtyä riittävän ajoissa ja koulu tuhottiin hyvin pian kun se jäi tyhjilleen, Sundberg kertoo.

Tuomelan koulun asunnoissa on oma keittiö ja vessa, mutta yhteiset pesuhuone ja saunatilat. Marika Lumme

Tuomelan koulu on toiminut viime vuodet Hämeenkylän koulun väistötilana. Uusi Hämeenkylän koulu avautuu elokuussa ja koulutyö Tuomelassa loppui keväällä.

– Kaupungin toimialoilta ei ole tullut kiinnostusta koulun tilojen käyttöön, joten on järkevää vuokrata ne eteenpäin. Rakennuksen suojelemiseksi ja kiinteistökulujen kattamiseksi tiloja ei kannata jättää tyhjilleen, Wallenius selvittää.

Vuokrasopimusta on alustavasti suunniteltu 2–3 vuoden mittaiseksi. Kaupunki pyytää vuokraa jälleenvuokrattavista tiloista noin 4 000 euroa kuukaudessa. Lisäksi yritys saa vastattavakseen rakennuksen ylläpidon sekä lämmitys-, vesi- ja sähkökustannukset.

Uusi hanke

Kulttuuriväeltä oma esitys

Länsi-Vantaan kulttuuritoimijat ovat kesän aikana yhdistäneet voimiaan ja perustaneet Kulttuuri Tuomela -hankkeen. Hanke etsii kiinnostuneita kulttuuritoimijoita, jotka ovat valmiita vuokraamaan työtilan Tuomelan koulusta. Jos kiinnostuneita on riittävästi, hankkeen nimissä lähetetään kaupungille esitys asiasta. Hanke sai alkunsa Myyrmäki-liikkeen ja Länsi-Vantaan Musiikkiopiston yhteistyöstä.

– Kulttuuritoimijoilla tuntuu olevan tiloille tarvetta ja olisi mielekästä saada vuokrattua ne ilman välikäsiä, Petteri Niskanen Myyrmäki-liikkeestä sanoo.

Länsi-Vantaan Musiikkiopisto on toiminut Tuomelan koulussa pian kahden vuoden ajan. Rehtori Pauliina Okkonen toivoo, että musiikkiopisto saa jatkaa tiloissa niin ikään ilman välikäsiä.

Vantaan tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius kuuli hankkeesta tällä viikolla.

– Sinänsä mikä tahansa käyttötarkoitus sopii tähän konseptiin, jossa operatiivinen vastuu tilojen järjestämisessä ja hallinnoinnissa on yhdellä sopimuksella siirretty kaupungin ulkopuoliselle toimijalle, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa
 2. Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä?
 3. Mielipide: Asunnottomien ja ensiasuntoa etsivien nuorten neuvontaa tulisi lisätä
 4. Se astetta rennompi voikkaharrastus – Tanssillisessa voimistelussa annetaan kropan puhua eikä stressata hyppytaidoista tai notkeudesta
 5. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 6. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 7. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 8. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 9. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 10. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 11. Raidejokeri sulki katuja töiden nopeuttamiseksi – nyt niitä avataan taas liikenteelle, Ravitielle pääsee jo ensi viikolla
 12. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 13. Fortum aloitti YVA-menettelyn Loviisan ydinvoimalaitoksen jatkoluvasta - päätökset jatkosta parin vuoden kuluessa
 14. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 15. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 2. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 3. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 4. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 5. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 6. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"
 9. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 10. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 11. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 12. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 13. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 14. Lammaslammen järvinäkymät uhkaavat peittyä – Pähkinärinteen asukkaat huolestuivat keitaansa tulevaisuudesta
 15. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.