Vantaalainen Nora, 22, tuli koronan pakottamana Intiasta ja ohjaa nyt joogaa omasta huoneesta

Yrittäjä: Koronavirus pakotti vantaalaisen palaamaan Intiasta ja pian syntyi idea yrityksestä.

Nora Raaska vetää joogatunteja tietokoneen välityksellä Hämevaarassa oman lapsuudenkodin huoneesta käsin. Marika Lumme
Marika Lumme

Marika Lumme

Hämevaarassa asuva Nora Raaska, 22, on työllistänyt itseään kesän ajan joogaopettajana. Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi Raaska on pitänyt tunteja videoyhteyden välityksellä omasta huoneesta.

Raaska on yksi reilusta 30 vantaalaisesta nuoresta, jotka työllistivät itsensä tänä kesänä Talous ja nuoret TAT:n Kesäyrittäjä-kampanjan kautta.

– Neljä kuukautta sitten en osannut vielä arvata, että minulla olisi nyt oma yritys, Raaska sanoo.

Nora Raaska kokee saaneensa paljon tukea Kesäyrittäjä-mentoriltaan yrityksen pyörittämiseen liittyvissä asioissa kuluneen kesän aikana. Marika Lumme

Yoga with Nora -yrityksen juuret menevät helmikuuhun ja Intiaan.

– Olin useasti miettinyt joogaopettajan koulutusta, mutta monet ajatukset pidättelivät minua pitkään lähtemästä, Raaska sanoo.

Lukion jälkeen kolmatta välivuotta viettänyt Raaska päätti kuitenkin heittää ennakkoluulonsa romukoppaan, pakkasi laukut ja suuntasi Intiaan kuukauden joogaopettajakoulutukseen. 200 tunnin koulutus sisälsi astanga-, hatha- ja vinyasa flow joogan perusteet.

– Jooga on lähtöisin Intiasta, joten halusin sinne. Lisäksi koulutus on Intiassa huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa, hän kertoo.

Joogaopettajakoulutus Intiassa oli Nora Raaskan mukaan opettava ja kasvattava kokemus. Marika Lumme

Innostus joogaan syttyi lukioaikana. Raaska harrasti tuolloin kilpacheerleadingia, josta piti kovasti. Loukkaantuminen kuitenkin vaati etsimään uuden lajin.

– Äitini on joogannut paljon ja ajattelin, että minäkin voisin kokeilla. Jooga vei heti mennessään.

Intiassa Raaska oli koulutusryhmänsä nuorin ja koki oppineensa matkalla paljon. Kotiin hän saapui koronan pakottamana samana päivänä kun rajat menivät kiinni. Kotona hän pohti mitä tekisi, kun matkustelusuunnitelmat eivät toteutuneet. Raaska näki ilmoituksen Kesäyrittäjä-kampanjasta ja yrittäjäperheen tytär sai kannustusta vanhemmiltaan hakea mukaan.

– Meillä oli keväällä kaksi viikko sparrausta, jossa käytiin läpi muun muassa mitä on yrityksen perustaminen. Teimme kaiken itse ja minua yllättikin kuinka paljon oli asioita mietittävänä.

Yrittäjyys jännitti, mutta Raaska on onnellinen rohkeudestaan. Marika Lumme

Raaska on pitänyt jooga-tunteja pari kertaa viikossa. Parhaimmillaan tunneilla on ollut yli kymmenen joogaajaa. Elokuussa hän pakkaa matkalaukun ja lähtee Amsterdamiin yliopistoon opiskelemaan psykologiaa.

– Kun olen rauhassa asettunut uuteen maahan, jatkan joogatunteja, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.