Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste

Vantaan kaupunki avaa uuden drive-in-testauspisteen Hämeenkylän koulun Variston opetuspisteeseen (Varistontie 1) maanantaina kello 12. Koulun tiloissa, joissa ei ole enää opetustoimintaa, tehdään koronaviruksen näytteenottoa.

Samalla kaupunki luopuu Pakkalan Leijan yrityspalvelukeskuksessa olleesta testausyksiköstä.

– Nykyinen näytteenottopiste Leijassa osoittautui haasteelliseksi sikäläisen elinkeino- ja yritystoiminnan näkökulmasta, kun sielläkin toiminta kesän jälkeen vilkastuu, terveyspalvelujen johtaja Piia Vuorela perustelee ratkaisua sähköpostitse.

Pakkalassa tehdään normaaliin tapaan koronavirustestejä vielä tämän viikonlopun ajan.

Vantaan muut testauspisteet sijaitsevat Peijaksen sairaalassa ja Martinlaakson terveysasemalla, joka on keväästä asti keskittynyt koronaviruspotilaiden testaamiseen ja hoitamiseen.

Myös Jorvin ja Meilahden sairaalassa toimipisteissä tehdään koronavirustestejä.

Vantaan kaupunki tekee yhdessä Huslabin kanssa koronavirustestejä myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla maanantaiaamusta alkaen. Jos Suomeen saapuva matkustaja epäilee sairastuneensa koronavirukseen tai hänellä on oireita, hänet testataan lentoasemalla.

Lentoasemalle, Finavian infon läheisyyteen, avataan samalla terveysneuvontapiste, jonka henkilökunta neuvoo matkustajia ja ohjaa tarvittaessa koronatestauspisteeseen.

– Juuri nyt ei ole suunnitteilla muita uusia testauspaikkoja, mutta tilanne saattaa elää, Vuorela toteaa.

Koronavirus

Näin hakeudut testiin

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveysasemien puhelinpalveluun 09 839 50 000 arkisin kello 8–16 ja viikonloppuisin kello 8–14.

Voit myös tehdä Vantaan kaupungin verkkosivuilla sähköisen oirearvion.

Saat tämän jälkeen tekstiviestin, jossa kerrotaan näytteenoton ajanvarauksesta.

Paikalle voi saapua sovittuna aikana omalla autolla, auton kyydissä, pyörällä tai jalkaisin. Älä käytä julkisia kulkuneuvoja.

Koronavirusnäyte otetaan nenänielun limakalvolta vanupuikolla.

Jos testitulos on positiivinen, saat puhelun. Negatiivisesta tuloksesta lähetetään parin vuorokauden kuluttua näytteenotosta tieto tekstiviestillä.

Testin tuloksen voi katsoa myös omakanta.fi-osoitteesta tai Maisa-asiakasportaalista.

Lähde: Vantaan kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut