Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään

Moottoripyöräpoliisi seurasi kevytmoottoripyöräilijää Koivuhakaan ja Ruskeasannan kautta Tuusulaan. Outi Paappanen

Vuonna 2003 syntynyt moottoripyöräilijä kaahasi poliisia karkuun Vantaan ja Tuusulan alueella lauantaina 1. elokuuta kuuden jälkeen illalla.

Takaa-ajo sai alkunsa, kun mopoilijoiden kokoontumisajoja, mopomiittiä valvomassa ollut poliisin moottoripyöräpartio kiinnitti huomion Tuusulanväylällä ajaneeseen kevytmoottoripyörään, jonka rekisterikilpi ei ollut näkyvissä. Partio päätti tarkistaa kuljettajan ajokunnon ja -kelpoisuuden.

Moottoripyörää ajanut nuori mies huomasi poliisin moottoripyörän takanaan, kääntyi kevyen liikenteen väylälle ja lähti ajamaan huomattavaa ylinopeutta.

Poliisin moottoripyörä seurasi kevytmoottoripyörää Koivuhakaan ja edelleen Ruskeasannan kautta Tuusulaan. Tehtävään liittyi myös muita partioita.

Pakenevan moottoripyörän nopeus oli pahimmillaan hieman yli 100 kilometriä tunnissa. Motoristi ajoi osittain myös kevyen liikenteen väylillä ja kävelijöille tarkoitetuilla ulkoilureiteillä. Kevyen liikenteen väylällä oli runsaasti muita tienkäyttäjiä.

Kuljettaja myös ajoi päin punaisia valoja ja teki ohituksia sulkuviivan ja risteyksen sulkualueen ylittäen.

Poliisin moottoripyörä pääsi kevytmoottoripyörän rinnalle ja kuljettajaa käskettiin pysähtymään. Myös kyydissä ollut nuori nainen pyysi kuljettajaa useita kertoja pysähtymään.

Lopulta moottoripyöräilijä pysäytti ajokkinsa ja päästi matkustajan pois kyydistä. Hieman tämän jälkeen moottoripyörä pysähtyi hetkeksi jostain syystä ja moottoripyöräpoliisi pääsi ajamaan pyörän eteen estäen sen liikkumisen.

Kevytmoottoripyörän kuljettajalla oli harjoituslupa kyseiseen ajoneuvoluokkaan. Harjoituslupa otettiin poliisin haltuun ja kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut