Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle ilmoitettiin tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 17 248 rikoslakirikosta. Määrä nousi yli 11 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kerrotaan tiedotteessa.

– Kesä on ollut hätäkeskuksen välittämien tehtävien osalta varsin kiireinen. Touko-heinäkuun aikana on hätäkeskus välittänyt poliisipartioillemme 2 188 tehtävää enemmän kuin edellisenä kesänä. Häiriökäyttäytymiseen liittyvien tehtävien määrä verrattuna edellisen vuoden kesään on noussut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella 644 tehtävää eli 31 prosenttia. Espoossa häiriökäyttäytymisten määrän nousu oli kesällä 462 tehtävää eli 36 prosenttia, kertoo poliisipäällikkö Timo Saarinen tiedotteessa.

Väkivaltarikosten määrä on pysynyt samana viime vuoteen verrattuna. Tänä vuonna on kirjattu 1 355 väkivaltarikosta, mutta henkirikokset yrityksineen ovat tiedotteen mukaan lisääntyneet 57 prosenttia eli 8 rikoksen verran: tänä vuonna niitä on kirjattu 22 kappaletta, viime vuonna vastaavaan aikaan 14 kappaletta. Henkirikoksia on vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla ollut neljä, jotka kaikki on selvitetty. Törkeät pahoinpitelyt ovat lisääntyneet myös noin 19 prosenttia eli 47 rikoksesta 56 rikokseen.

Puolivuotistilaston tietoja verrataan viime vuoden vastaavaan aikaan, eli alkuvuoteen 2019.

Myös esimerkiksi omaisuusrikokset ovat lisääntyneet Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Omaisuusrikosten kokonaismäärä on kasvanut 19 prosenttia, niitä on alkuvuonna kirjattu 8 525 kappaletta, joka on 1 364 rikosta enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Ryöstöjen määrä on kasvanut noin 24 prosenttia. Poliisille on ilmoitettu tänä vuonna ryöstöjä yhteensä 73 kappaletta.

– Nuorten alle 18-vuotiaiden tekemien ryöstöjen määrä on vähentynyt Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Toivomme tämän suuntauksen jatkuvan myös syksyllä, toteaa Saarinen tiedotteessa.

Asuntomurtojen määrä laski Länsi-Uudenmaan alueella noin 27 prosenttia. Tänä vuonna on kirjattu asuntomurtoja 82 kappaletta, kun viime vuonna niitä oli kirjattu tähän aikaan 112 kappaletta. Koronatilanteen matkustusrajoituksilla on ollut suora vaikutus liikkuvan rikollisuuden vähentymiseen. Koronan aikana lisääntynyt etätyö ja kotona oleminen on myös vaikuttanut asuntomurtojen määrän vähentymiseen, kerrotaan tiedotteessa.

Huumausainerikosten määrä on kasvanut noin 28 prosenttia. Tänä vuonna niitä on kirjattu 1 117 kappaletta ja viime vuonna 874 kappaletta. Törkeiden huumausainerikosten määrä on kasvanut lähes 9 prosenttia.

Myös törkeiden liikennerikosten määrä kasvanut voimakkaasti: törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrä on noussut noin 28 prosenttia ja niitä on tänä vuonna kirjattu jo 300 kappaletta.