Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatestaus Vantaalla kevään kiireaikojen tasolla

Koronanäytteitä otetaan Vantaalla nyt liki samoissa määrin kuin kevään kiireisinä viikkoina. Keski-Vantaan vastaanottotoiminnan terveyspalvelupäällikön Saara Ansamaan mukaan testiin pääsy onkin hiukan aiemmasta hidastunut.

– Tällä hetkellä vapaita aikoja on perjantaina Variston testauspisteessä, mutta keskiviikkona niitä jäi myös joitakin käyttämättä, hän toteaa.

Drive-in-testaus aloitettiin Varistossa maanantaina Hämeenkylän koulun opetuspisteessä Varistontie 1:ssä samalla kun testaaminen Leijassa Pakkalassa lopetettiin.

– Kaiken kaikkiaan Varistossa on käyty alkuviikosta ahkerasti. Tiistaina siellä testattiin noin 130 kävijää, Ansamaa kertoo. Kapasiteetin riittävyyttä seurataan koko ajan, ja sitä pyritään lisäämään joustavasti tarpeen mukaan. Samoin kapasiteettia ja testauspisteiden saavutettavuutta arvioidaan jatkuvasti myös koko kaupungin tasolla.

THL:n tilaston mukaan Vantaalla on tähän mennessä ilmennyt 924 koronatartuntaa. Kahden viime viikon ajalta on tilastoitu 10 tartuntaa.