Kaneja tappavaa tautia tavattu Vantaallakin – Rajakylästä löytyi tautiin kuollut villikani

Rajakylästä on löytynyt kuollut villikani, josta on tutkimuksissa löytynyt myksomatoosi-nimistä tautia.

Ruokavirastosta kerrotaan, että kani oli löytynyt kuolleena 27. heinäkuuta ja se toimitettiin virastoon tutkittavaksi 3. elokuuta.

Myksomatoosi on myksomaviruksen aiheuttama sairaus, joka tarttuu kanista toiseen suorassa kontaktissa tai vertaimevien sääskien kautta.

Virus aiheuttaa niin villeissä kuin kesyissä kaniineissa vakavaa sairautta, joka ilmenee muun muassa silmäluomien märkivänä tulehduksena, pään turvotuksena ja nahkaan muodostuvina patteina ja sen aiheuttama kuolleisuus on korkea. Ruokavirastosta kerrotaan, että varsinaista hoitoa tautiin ei ole, vaan tartunnan saaneet eläimet käytännössä menehtyvät sairauteen.

Lue myös: Villikanista todettiin Suomessa uusi eläintauti, joka leviää hyönteisten mukana – myös lemmikkikanit kannattaa nyt suojata

Tautia on tähän mennessä todettu Suomessa villikaneissa Espoossa ja Vantaalla, mutta taudin todellista levinneisyyttä ei tiedetä.

Ruokavirastosta kerrotaan, että he seuraavat luonnonvaraisten eläinten tautitilannetta jatkuvasti. Kuolleen villikaniinin voi toimittaa tautitutkimukseen, jos se on kokonainen ja äskettäin kuollut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut