Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio

Liike: Yrittäjät uskaltautuvat avamaan harrastuspaikan koronatilanteesta huolimatta.

Lauri Nieppo, Toni Österlund ja Reetta Sojakka päättivät, että Tikkurilan suuralue saadaan kaivattu oma joogastudio. Tiina Örn

Tiina Örn

Joogaa harrastava Lauri Nieppo kuuli usein ihmettelyä siitä, ettei Tikkurilassa ole yhtään joogastudiota. Ei vaikka harrastajia suuressa ja kasvavassa kaupunginosassa riittää.

Remonttialan yrittäjänä Nieppo on tottunut korjaamaan epäkohtia ja niin hän päätti tehdä jooga-asiassakin. Hän soitti joogaopettajana työskentelevälle serkulleen Reetta Sojakalle ja ehdotti joogastudion avaamista Tikkurilaan. Siitä lähti liikkeelle uuden harrastuspaikan perustaminen Jokiniemeen Tikkurilan aseman liepeille.

Joogaajat joutuvat odottamaan uutta tilaa vielä hetken. Avajaiset pidetään 13. syyskuuta ja joogastudion kalenteri alkaa pyöriä maanantaina 14. syyskuuta.

Studion perustamisessa päärooli on ollut Sojakalla. Nieppo ja hänen yhtiökumppaninsa Toni Österlund toteavat olevansa lähinnä taustatukena. Sojakka on vastannut myös opettajien valinnasta.

– Olen luottanut valinnassa intuitioon. Opettajat ovat sellaisia, jotka olen tuntenut pitkään ja tiedän heidän olevan osaavia. Yksi heistä ohjaa tunnit englanniksi.

Toni Österlund, Reetta Sojakka ja Lauri Nieppo ovat uuden joogasalin puuhahenkilöt. Kolmikkoa kuvattiin Tikkurilan Silkin alueella. Uusi joogasali avataan Jokiniemeen. Tiina Örn

Studion nimeksi valittiin Kuutamo. Nimen velvoittamana tiloissa tullaan järjestämään täyden kuun tapahtumia. Niiden lisäksi on suunnitteilla hyvinvointiin liittyviä työpajoja sekä tietenkin joogaa.

– Monipuolisen joogatarjonnan lisäksi meillä tulee olemaan pilatesta. ”Hard core -joogeille” tarjolla on muun muassa killer vinyasa -tunteja.

Sojakka on opiskellut joogaopettajaksi, mutta sen lisäksi hän on valmistunut varhaiskasvatuksen opettajaksi.

– Omaa erityisalaani ovat mamma- ja äitiysjooga, myös niitä tunteja järjestämme.

Koronatilanne otetaan huomioon toiminnassa, vakuuttaa Sojakka.

– Osallistujamäärää on rajoitettu, tilaa siivotaan ja pintoja desinfioidaan huolellisesti. Tuntien välissä on 30 minuutin tauko, jotta siistimiselle jää aikaa ja tiloissa säilyy väljyys.

Kuutamo-studion sijainnille lähellä Tikkurilan asemaa on syynsä.

– Toivomme, että tunneille ja tapahtumiin löytäisivät myös kauempana asuvat, Nieppo sanoo.

Poimintoja Vantaan joogatarjonnasta

Vantaalla on tarjolla joogaa kaikille ikäryhmille ja eri joogalajien ystäville. Ta mmistossa toimii Yoga Nordic, jonka päätuote on hotjooga. Sen lisäksi tarjolla on 30 muuta joogalajia, esimerkiksi yinjoogaa ja airjoogaa. Yoga Nordicilla on myös videokirjasto, jonka kautta joogaa saa kokeilla viikon ilmaiseksi. Nettisivut: yoganordic.fi.

Korsossa sijaitsevassa Zen Tilassa on joogaa kaikille vauvasta mummoihin. Tilassa on muuta hyvinvointiin liittyvää tarjontaa. Harjoituksiin voi osallistua myös netin välityksellä, sillä tunteja striimataan. Nettisivut: zentila.fi.

Vapaalassa joogataan Let’s Go Centerissä pienissä ryhmissä kotoisasti. Monet tunneista sopivat myös vasta-alkajille. Lisätietoa: letsgocenter.fi

Vantaan joogayhdistys järjestää harjoituksia kahdesti viikossa, mutta harjoitukset ovat toistaiseksi tauolla. Lisätietoa: vantaanjoogayhdistys.com.

Joogamaan pääsee myös monella kuntosalilla ja muissa liikuntakeskuksissa.

Joogasalien Tiedot on poimittu pääasiassa verkkosivuilta lista ei ole kattava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.