Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Taloyhtiön yhtiökokous voi olla koronalinko – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Taloyhtiöiden yhtiökokoukset voivat Kiinteistöliiton mukaan muodostaa riskin koronaviruksen leviämiselle, jos riittäviin varotoimiin ei ryhdytä, kertoo Uutissuomalainen.

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen sanoo USU:lle, että elo–syyskuussa pyörii kova yhtiökokousrumba. Taloyhtiöiden on pidettävä yhtiökokouksensa syyskuun loppuun mennessä.

Julkisista kokoontumisista annetut henkilömäärärajoitukset eivät ole enää voimassa, mutta varovaisuuteen on syytä toisen korona-aallon uhatessa.

– Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila, jossa ollaan kuin sillit suolassa. Kehotamme yhtiöitä huolehtimaan myös riittävistä turvaväleistä. Suositamme myös etäkokouksia, Pynnönen neuvoo.

Moni taloyhtiö päätti keväällä lykätä yhtiökokousta, sillä etäkokousten pitäminen koettiin hankalaksi. Toisaalta iso joukko yhtiöitä piti kokouksen etänä.

– Keväällä taloyhtiöissä koettiin hurja muutos, kun siirryttiin etäkokouksiin, Pynnönen sanoo.

Koronepidemia toi myös uuden juridisen kiemuran vanhojen asuntojen kauppaan, USU kertoo.

Kauppakirjoihin on keväästä lähtien kirjattu ehto, joka voi antaa myyjälle periaatteessa mahdollisuuden asua asunnossa tai pitää siellä huonekalujaan kaupanteon jälkeen vetoamalla viranomaisten koronamääräyksiin.

Ostaja ei voi purkaa kauppaa, jos myyjä vetoaa esimerkiksi koronakaranteeniin.

Kauppakirjassa on syytä mahdollisimman tarkkaan eritellä tilanteet, joissa koronaehto on voimassa.