Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle

Grand Wing Auramon kaava-alueella sijaitsevat nykyisin Auramon rakennukset vuosilta 1964 ja 1970 sekä Tallbergin tuotantorakennus vuodelta 1974. Auramo-teksti suojellaan historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävänä. Arkisto/Jussi Vehkasalo
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kehä III:n ja Äyritien väliin Veromieheen kaavoitettavan uuden asuin- ja toimitila-alueen nimistössä huomioidaan sen teollinen perintö.

Vantaan nimistöryhmän asiantuntija, aluearkkitehti Timo Kallaluoto kertoo, että alueella on sijainnut muun muassa filmejä valmistava Kodak Oy. Siitä saavat nimensä Kamerakuja ja alueen keskelle suunniteltu pieni Filmipuisto, josta tulee niin sanottu taskupuisto.

Grand Wing Auramon kaava-alueelle voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukkaalle ja muun muassa hotelli sekä elämyskeskus.

Aviapoliksen suuralueeseen kuuluvassa Veromiehen kaupunginosassa tapahtuu muutoinkin paljon. Lähistölle suunnitellaan muun muassa koulun, päiväkodin ja nuorisotilan sisältävää Atomi-rakennusta sekä runsaasti asutusta Rälssitien ja Manttaalitien väliin.

Arkkitehtien havainnekuva Auramon korttelin suunnitelmista Kehä III:n kupeessa Veromiehessä. Soini & Horto Arkkitehdit

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut