Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"

Muutos: Hiekkaharju tiivistyy Tikkurilan vanavedessä.

Havainnekuvassa osoitteeseen Vanha Sahatie 18 rakennettavat kerrostalot. 3DStudio

Tiina Örn

Hiekkaharjuun rakennetaan kolme uutta kerrostaloa ja talousrakennus. Talot tulevat tontille, jossa on vanha purkukuntoinen omakotitalo ja autotalli. Kohteen arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2022.

Tontilla oli aiemmin rakennusoikeutta noin 550 kerrosalaneliömetriä. Kaupunginvaltuuston alkuvuodesta hyväksymä asemakaavamuutos mahdollistaa tontin rakentamisen huomattavasti tehokkaammin. Kaavamuutoksen jälkeen tontilla on rakennusoikeutta kaikkiaan noin 3 700 kerrosalaneliömetriä.

Tontin tehokkuusluku kasvoi kaavamuutoksella reippaasti. Aiemmin tehokkuusluku oli vantaalaisille pientaloalueille tyypillinen 0,25, nyt se on 0,98.

Kaavaselostuksessa myönnetään, että tontti rakennetaan ympäristöään tehokkaammin. Tehokkuutta perustellaan tontin keskeisellä sijainnilla. Sen lähellä on Hiekkaharjun juna-asema.

Tehokkuusluku on teoreettinen rakennusoikeus, 0,98 tehokkuus tarkoittaa, että tuhannen neliön tontille saa rakentaa 980 kerrosneliötä.

Usein kaavoissa kuitenkin sallitaan enemmän rakentamista. Lisärakennusoikeutta annetaan esimerkiksi kerrostalojen yhteisöllisten tilojen rakentamiseen.

Kohdetta rakentavan SSA Groupin myyntipäällikkö Ann-Mari Piironen kuvailee osoitteeseen Vanha Sahatie 18 rakennettavia asuintaloja:

– Hankkeemme käsittää kolme viisikerroksista kerrostaloa, joissa on erikokoisia asuntoja yhteensä 60. Pienimmät asuinnoista ovat yksiöitä ja suurimmat noin 65 neliön kolmioita.

Piironen kehuu kohteen rauhallista sijaintia Hiekkaharjussa Tikkurilan kupeessa.

– Tikkurilan seutu on yksi kehittyvimmistä alueista pääkaupunkiseudulla. Se kehittyy sekä palveluiltaan että asuinalueeltaan kokoajan paremmaksi ja monipuolisemmaksi. Tienoon tarina on vasta alussa, sanoo Piironen.

Lue myös: Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut