Vaaralan Shell joutuu lopettamaan toimintansa – yli 50 vuotta huoltoaseman paikkana ollut tontti sijaitsee pohjavesialueella

Polttoaineen jakelu lakkaa Vaaralan Shellillä ensi vuonna. Arkisto/Päivi Tuovinen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vaaralan Kuussillantiellä on toiminut huoltoasema vuodesta 1965 lähtien, mutta ensi vuonna sen historia päättyy. Shell Vaaralan on lopetettava toimintansa 31. maaliskuuta 2021 mennessä. Näin päätti Vantaan ympäristölautakunta torstaina.

Syynä sulkemiseen on se, että polttoaineen jakeluasema toimii Vaaralan pohjavesialueella.

Lautakunta ei voinut myöntää Shellille ympäristölupaa, koska huoltoasema aiheuttaa pohjaveden pilaantumisvaaran. Alueen pohjavesiä tarkkaillaan ja vedessä on nähtävissä polttoaineperäisiä haitta-aineita, jotka voivat olla peräisin jakeluasemalta.

Kiinteistön omistaja St1, joka pyörittää kaikkia Suomen Shell-asemia, esitti kaupungille, että polttoaineen jakelu voisi jatkua 31. joulukuuta 2021 saakka. Näin henkilökunnalla olisi ollut pidempi aika sopeutua työn loppumiseen.

Lautakunta päätti kuitenkin, että toiminnan pitää loppua ensi keväänä ja jakelulaitteet pitää poistaa 30. kesäkuuta 2021 mennessä. Heti sen jälkeen voidaan aloittaa tarvittavat maaperän kunnostustyöt, joilla vältetään mahdollinen pohjaveden pilaantuminen.

St1:n kiinteistöpäällikkö Mari Passoja-Juola kertoo, että heillä on uhan alla myös toinen Shell Hakunilassa. Kyytitien varren huoltoasemaa uhkaa uusien asuntojen ja ratikkareitin rakentaminen.

St1 toivoo, että Vantaan kaupunki osoittaisi sille korvaavat tontit huoltoasematoiminnalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut