Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Rakentaminen: Parkkialueelle tulee asuntoja ja autot menevät maan alle.

Radan länsipuolen rakentaminen Myyrmäen keskustassa on vuosien odottelun jälkeen pääsemässä alkuun syksyllä. Pysäköintihallin rakenteiden kestävyysongelmat on ratkottu ja tonttikauppoja kaupungin kanssa aletaan tehdään syyskuussa.

– Vihdoin ja viimein, toteaa Vantaan kaupungin projektijohtaja Gilbert Koskela.

Lue myös: Parkkipaikka odottaa yhä rakentajia Myyrmäessä – "Jatkoaikaa toteutukselle kyllä tarvitaan"

Ensimmäisenä kaivinkone kuopaisee maata Liesikujan laidalla ja siitä rakennustyöt etenevät kohti kauppakeskus Myyrmannia. Myyrmäenraitin ja Iskospolun välissä sijaitseva pysäköintialue poistuu lopullisesti käytöstä ja Paalutorinkin toiminnalle tulee katkos.

– Koko kortteli muuttuu puuhamaaksi, isoksi kuopaksi, Koskela kuvailee.

Kulku Myyrmäenraitilla estyy jossain vaiheessa, kun rakentaminen etenee. Kulun katkaisu johtuu asemakaavan mukaisen kellaripysäköinnin rakentamisesta.

Koko kortteli muuttuu puuhamaaksi, isoksi kuopaksi.

– Kuoppa pitää kaivaa raitin leveydeltä 80 metrin matkalta, niin raitti menee väkisinkin joksikin aikaa poikki.

– Myös kahden korttelin välillä olevan Ruukkupolun alle rakennetaan kellaripysäköintitilaa, kuten varsinaisten kortteleiden alle, Koskela jatkaa.

Myyrmäenraitin kiertoreitti laitetaan kulkemaan Myyrmäen aseman vierestä. Kulkujen muutoksista ja kiertoreiteistä kerrotaan ennen muutoksia.

Rakentaminen alkaa Kojamon ja Asoasunnot Uusimaan taloilla. Viimeisenä länsireunalla on Hoasin vuoro. Kaikkien yhteinen urakoitsija on Fira Oy.

– Pyrimme aloittamaan rakennuttamisen syksyn aikana, kertoo Kojamon markkinointi- ja viestintäjohtaja Irene Kantor.

Asunto Oy Liesikuja 8 on Kojamon vuokra-asuntokohde. Talo nousee korkeimmillaan kahdeksan kerrokseen ja asuntoja siihen tulee 75. Sen viereen rakennetaan Kojamon 15-kerroksinen vuokratalo, johon tulee 85 asuntoa. Yksikerroksiseen siipeen tulee liiketiloja.

Myös Asoasunnot Uusimaan 35 asunnon asumisoikeustalon, Vantaan Katariinan, rakentamisen arvioidaan alkavan syyskuussa

Hartela Etelä-Suomi Oy rakentaa alueen eteläosaan yhteensä noin 300 asuntoa. Ensimmäiseen kohteeseen Myyrin Terraan valmistuu 85 omistusasuntoa.

– Asunnot ovat tulossa ennakkomarkkinointiin syksyllä, kertoo Hartelan hankekehityspäällikkö Matti Suonio.

– Tavoitteemme on, että rakentaminen alkaa marraskuussa.

Hartela rakentaa alueelle kaikkiaan neljä taloyhtiötä.

Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio arvioi, että heidän kohteensa rakentaminen alkaa syksyllä 2021. Opiskelija-asuntoja on tulossa kaikkiaan 125.

Myyrmäen mullistukset eivät lopu tähän. Gilbert Koskela muistuttaa, että radan itäpuolelle suunnitellaan lisää asumista, liiketilaa, palveluja ja työpaikkoja nykyisten rakennusten, kuten Isomyyrin ja Myyrinpuhoksen ostoskeskusten, paikalle.

Alueella järjestivät yhteisen suunnittelukilpailun Citycon, Sato, SRV, Taitokaari ja Vantaan kaupunki vuodenvaihteessa 2018–19.

Myyr York Downtown -nimisen kutsukilpailun voitti kilpailuehdotus Muree Myrtsi ja se tuo Myyrmäkeen lisää korkeita taloja.

Koskela arvioi, että radan itäpuolella voi alkaa tapahtua aikaisintaan vuonna 2022.

– Toivottavasti länsipuoli saadaan "alta pois" mahdollisimman pitkälle ennen kuin itäpuolella alkaa purkaminen ja rakentaminen.

Lue myös: Myyrmäen keskusta mullistuu lähivuosina: Myyr York saa "pilvenpiirtäjänsä"

Myyrmäestä katoavat työpaikat – "Keskusta-alueista on saatava niin houkuttelevia, että toimitilarakentajat innostuvat"

Myyrmäen keskustaan tehdään uusi aukio – Paalutori säilyy