Vantaa palkkaa päiväkoteihin 33 työntekijää tasaamaan eriarvoisuutta

Vantaa palkkaa 33 lapsi- ja perheohjaajaa ja kehittäjäopettajia varhaiskasvatukseen. Arkisto/Päivi Tuovinen
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Vantaa on saanut 1,6 miljoonaa euroa valtion erityisavustusta koulutuksen ja tasa-arvon edistämiseksi varhaiskasvatuksessa.

Rahoituksen avulla palkataan 33 työntekijää varhaiskasvatukseen.

– Varhaiskasvatuksessa luodaan pohjaa myöhemmälle oppimiselle ja pyrkimys on tasoittaa perhetaustasta johtuvia oppimis- ja hyvinvointieroja. Tämä tehdään kohdentamalla palkattava henkilöstö positiivista diskriminaatiota tarvitseville alueille, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Vantaa on Suomen monikulttuurisin kaupunki, ja maahanmuuttajataustaisten osuus väestössä kasvaa koko ajan. Maahanmuuttajien osuus kasvaa etenkin päiväkoti-ikäisten lasten keskuudessa.

Työntekijöiden rekrytointi on alkanut. Kaupunki hakee 21 lapsi- ja perheohjaajaa, joiden avulla vahvistetaan erityisesti päiväkotilasten ja heidän perheidensä lähipalvelua sekä palveluihin ohjautumista.

Kehittäjäopettajia palkataan 12. He tukevat päiväkotien johtajia heidän pedagogisen johtajuuden tehtävässään sekä varhaiskasvatusyksikön tiimejä pedagogiikan kehittämisessä.

Lukuvuonna 2019–2020 Vantaan päiväkodeissa työskenteli kuusi lapsi- ja perheohjaajaa edellisvuoden avustuksella.

– Saimme hyviä kokemuksia tästä toiminnasta ja nyt jatkamme tätä uudella myönnetyllä rahoituksella, kommentoi kehittämispäällikkö Katjamaria Halme sähköpostitse.

Ohjaajia työskenteli muun muassa Rautpihan päiväkodissa Havukoskella.

– Ohjaaja käy esimerkiksi kasvatuskeskusteluja perheiden tarpeiden mukaisesti ja ohjaa perheitä eri palveluihin, kertoo päiväkodin johtaja Melanie Kuparinen kaupungin tiedotteessa.

Kaupungilla on myös oma, kaupungin rahoittama, myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelma, jonka avulla pyritään tukemaan tiettyjä alueita.

Tällä rahoituksella varhaiskasvatukseen on palkattu muun muassa kolme psykologia ja kolme kuraattoria.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut