Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fafa's, Kotipizza ja sushibuffetin tarjoava Tsuki Martsarin Ostarille – Ravintolat avaavat marras–tammikuun aikana 

Martsarin Ostarin sisätilojen remontti on käynnistynyt. Remontissa kolme vanhaa liiketilaa muuttuu kolmeksi ravintolatilaksi. Valmista on määrä olla marraskuussa, jolloin tilat luovutetaan uusille yrittäjille.

Marras-tammikuun aikana tiloissa avaavat ravintolat Fafa's, Kotipizza ja Tsuki.

Fafa's tarjoaa Lähi-idän maku- ja raaka-ainemaailmaan nojaavaa street foodia. Vahvasti laajentuvasta ketjusta kerrotaan, että Martinlaaksoon haetaan yrittäjää parhaillaan. 30-paikkainen ravintola avaa marraskuuussa.

Kotipizza on 280 ravintolan ketju. Yrittäjänä toimivalla Ibrahim Khalilla on useita muita Kotipizza-ravintoloita eri puolilla pääkaupunkiseutua.

90 asiakaspaikan Tsuki taas on sushia, kiinalaista ja thaimaalaista ruokaa valmistava ravintola, jossa on tarjolla sekä lounasbuffet että a la carte -lista. Yrittäjä Bei Liu kertoo, että Tsuki avaa näillä näkymin tammikuussa.

Kaikki ravintolat ovat valmistuttuaan avoinna myös sunnuntaisin.

Ravintolatilan lisääminen puhutti ostoskeskuksen asiakkaita kevättalvella, sillä uudistuksen vuoksi kauppakeskus irtisanoi palkitun kahvila Berryn sekä vaateliike Koketin vuokrasopimukset.

Saiturinpörssi lähti Ostarilta sillä sen liiketilan vuokrasopimus päättyi.

Martinlaakson asukasyhdistys keräsi yli tuhat nimeä kauppakeskuksen johdolle luovuttamaansa adressiin, jossa se kertoi huolensa muutoksista.

– Emme vastusta sitä, että ostaria kehitetään. Vastustamme sitä, että pienet paikalliset yrittäjät karkotetaan. Olemme huolissamme siitä, että ketjut valtaavat kaikki paikat, yhdistysaktiivi Nina Rapelo kommentoi Vantaan Sanomille (VS 2.4.)

Kauppakeskuksen johtaja Heli Vainio sanoo muuttuvien kulutustottumusten olevan syy muutoksiin.

– Ravintoloissa syöminen lisääntyy nyt koko ajan. Syitä siihen ovat asiakkaiden parantunut elintaso, kiinnostus erilaisiin makumaailmoihin ja arjen helpottaminen. Myös perhekokojen pienentyminen ja yksin asuvien määrän lisääntyminen vaikuttavat ravintolassa syömisen lisääntymiseen.

Ravintolat toimivat myös lounaspaikkoina lähialueella työskenteleville.

Vainio kertoo ravintolavalintojen perustuvan asiakkaiden mieltymyksille.

– Valitsimme erilaiset ja toisiaan täydentävät vaihtoehdot tunnettujen ja suosittujen ravintoloiden ja ruokamaailmojen joukosta. Lisäksi uskomme, että ostariin sopivat parhaiten niin sanotut oman rahan ravintolat.

Ostarin remontti on alkanut nykyisen wc-alueen purkamisella.

Tilalle rakennetaan isommat wc-tilat ja ne tulevat olemaan avoimet kaikille sukupuolesta riippumatta.

Vanhojen liiketilojen väliseinät on myös purettu.

Kauppakeskuksen omistaa VVT Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoima rahasto ja keskusta hallinnoi Nortecon Oy.