Miljoonan euron teräsleikkuri säästyi täpärästi uhkaavasta tulipalosta Kiilassa – palomestari antaa kehut yrityksen henkilökunnan alkusammutustoimille

Degermosantiellä Kiilassa toimivalla Romu-Keinäsen romuttamolla syttyi uhkaava tulipalo kello yhden aikaan iltapäivällä.

Tulipalo sai alkunsa kierrätysmateriaalin käsittelyssä merikontin kokoinen teräsleikkuri leikkasi kaukolämpöputkea, jonka ympärillä oli eristeenä uretaania.

Ilmeisesti leikkaustapahtuma aiheutti kipinöintiä, joka sytytti kaukolämpöputken eristeenä olevan uretaanin palamaan.

– Musta, suoraan ylöspäin noussut savu näkyi jo pitkälle saapuessamme paikalle, päivystävä palomestari Harry Häyrinen kertoo.

– Savusta ei kuitenkaan tyynen päivän ansiosta muodostunut niin isoa haittaa ympäristöön, että siitä olisi tarvinnut varoittaa, hän jatkaa.

Palo saatiin nopeasti hallintaan ja sammutettua.

– Omistajan mukaan noin miljoonan euron arvoinen teräsleikkuri olisi voinut tuhoutua seuraavan kymmenen minuutin kuluessa, kun tuli olisi kuumentanut sen toiminnan kannalta olennaista sisusta, Häyrinen sanoo.

Kierrätysainesta paloi kaikkiaan viitisen kuutiota. Raivaustöineen kaikkineen pelastuslaitokselta kului urakassa tunnin verran

Yrityksen henkilökunnan tekemät alkusammutustyöt saavat Häyriseltä kehuja.

– He olivat jauhesammuttimin ja käytettävissä olleiden vesiletkujen avulla saaneet rajoitettua paloa.

Palomestari toivookin, että niin työpaikoilla ja kotiympäristöissä mietittäisiin jo valmiiksi, miten varautua tulipaloihin ja mitä voi itseään vaarantamatta tehdä, jos sellainen sattuisi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut