Kauniaisten nuoret saavat muita enemmän alkoholia omilta perheiltään – päihdeasenteet nousivat kyselyssä huolenaiheiksi

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Kauniaislaisten nuorten päihteiden käyttö on lisääntynyt ja he saavat alkoholia omalta lähipiiriltään.

Kouluterveyskyselyn mukaan alkoholin saaminen perheenjäseniltä on Kauniaisten kouluissa yleisempää kuin muissa pääkaupunkiseudun kunnissa.

Asia huolettaa muun muassa Kauniaisten sosiaali- ja terveysvaliokuntaa sekä nuorisovaltuustoa.

Nuorisovaltuusto ehkäisisi nuorten lisääntynyttä päihteiden käyttöä tiedottamalla heille entistä aktiivisimmin päihteiden haitoista ja vaikutuksista. Jo alakoululaisten vanhempiakin voisi opastaa, miten päihteistä kannattaa lasten kanssa keskustella.

Keväällä 2019 tehty kansallinen Kouluterveyskysely kertoo kauniaislaisten lasten ja nuorten osalta, että he voivat verrattain hyvin. Suuri osa heistä kokee olevansa tärkeä osa perhettä, kaveriporukkaa ja kouluyhteisöä ja enemmistöllä on viikoittainen harrastus.

Huolenaiheiksi nousivat kuitenkin muun muassa päihdeasenteet ja perhepiiristä saatu alkoholi sekä kiusaaminen ja seksuaalinen häirintä, mielenterveyden haasteet sekä kouluväsymys ja -uupumus.

Samoja ongelmia on noussut esille myös aiemmissa kouluterveyskyselyissä.

Osa kyselyssä näkyvistä kasvavista ilmiöistä ovat vahvasti sukupuolittuneita. Mielenterveyshaasteet, seksuaalinen häirintä ja uupumus ovat selkeästi tavallisempia tytöillä ja kiusaaminen tavallisempaa poikien joukossa.

Kauniaisten kaupunginhallitus käsitteli Kouluterveyskyselyn tuloksia maanantaina ja palautti asian valmisteluun toimenpideohjelman laatimista varten.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut