Hääyöhön jo kiire varautua – Pyhän Laurin kirkon suositussa tapahtumassa avioon astuvilla pitää olla mukana muutakin kuin sormukset

Pyhän Laurin kirkossa on järjestetty Hääyö-tapahtumia vuodesta 2009 lähtien. Antero Harju

Vantaan Pyhän Laurin kirkossa järjestetään suosittu vihkitapahtuma Hääyö perjantaina 18. syyskuuta. Jos mielii tuolloin vihille, on aika tilata pian esteettömyystodistukset.

Tapahtuman toteutuksessa huomioidaan turvallisuusasiat. Illan kulkua ohjataan ja rytmitetään tarvittaessa niin, ettei liikaa ihmisiä ole samoissa tiloissa, Vantaan seurakuntien tiedotteessa kerrotaan.

Hääyöhön osallistuvien parien tulee tilata esteettömyystodistukset osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteri) viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Niiden lisäksi Hääyöhön saapuvilla pareilla on oltava mukana sormukset ja henkilöllisyystodistus.

Vihkiaikojen jako alkaa Pyhän Laurin kappelilla (Pappilankuja 3) kelo 18 ja ensimmäiset vihkiajat ovat kello 19.

Hääyössä on vuosien varrella viettänyt häitään jo pitkälti yli 300 paria. Ensimmäinen Hääyö-tapahtuma järjestettiin vuonna 2009 ja sen idea on levinnyt Vantaalta myös muille paikkakunnille.

Lue myös: Vantaalaiset Elina ja Juha valitsivat juhannushäät

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.