Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Juhliva Koivukylän Palloseura jatkaa junnutoiminnan vaalimista – "Meillä on oma identiteetti"

Urheilu: Koivukylän Palloseura täyttää syyskuun lopussa 40 vuotta.

Koivukylän alueen runsas lähiötyyppinen rakentaminen 1970-luvulla, eritoten Havukosken laajan kerrostaloalueen valmistuminen, sai aikaan sosiaalisen tilauksen urheiluseuralle. Koivukylän Palloseura perustettiin jalkapallon erikoisseuraksi vuonna 1980.

KoiPS on leimallisesti kasvattajaseura, jonka valmennuksellisen linjauksen ytimenä on huolehtia jokaisesta seuraan tulevasta pelaajasta ja antaa hänelle mahdollisuus harrastaa jalkapalloa omien tarpeidensa mukaisesti. Havukosken tekonurmikentät tarjoavat mahdollisuudet laadukkaaseen toimintaan.

– Meillä on kiitettävä tilanne: iso kenttä ja pieni kenttä sekä seuran toimisto, missä voi pitää kokouksia ja palavereita, luettelee 10–13-vuotiaiden poikien valmennuspäällikkö Niko Koskela.

Hän on yksi seuran kuudesta täysipäiväisestä työntekijästä.

Suurin osa noin 900-jäsenisen KoiPS:n junioreista asuu Koivukylän alueella, mutta heitä on myös muun muassa Tikkurilasta, Rekolasta, Korsosta, Ilolasta ja Leinelästä.

– Meillä on oma identiteetti. Se on vahva kilpailuvaltti, uskoo Koskela, 29, KoiPS:n kasvatti itsekin.

– Valmennus on nuoresta pitäen ollut lähellä sydäntäni kuten aina myös KoiPS ja sen siniset värit, sanoo pitkään Havukoskella asunut mutta nykyisin ilolalainen Koskela.

Koivukylän väestössä on runsaasti maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia. Niin on myös KoiPS:n jäsenistössä, mikä tekee seuratyön sitäkin tärkeämmäksi.

– Jalkapallo on paras mahdollinen keino syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja kotoutumisen edistämiseksi, Koskela korostaa.

– Jäsenistön rakenne tuo tietysti omat haasteensa, mutta se on myös rikkaus.

Nappulatoiminnasta

KoiPS:ssa täysipäiväisesti vastaava Kalle Kähkönen, 38, on Koskelan tavoin seuran oma kasvatti.

– 6–7-vuotiaat pojat, 6–9-vuotiaat tytöt sekä alle 6-vuotiaiden kerhotoiminta, Kähkönen täsmentää vastuualuettaan.

– Kerhotoimintaamme on mahdollista osallistua jo vuoden vanhana yhdessä isän tai äidin kanssa. Siitä jatketaan palloilukerhoon, ennen kuin 5–6-vuotiaille käynnistyy varsinainen joukkuetoiminta. Nyt syyskuussa aloittaa toimintansa 2015-syntyneiden joukkue. Se kokoontuu kerran viikossa, ja toiminta on tietysti hyvin leikinomaista. Tutustutaan ja ihastutaan lajiin, Kähkönen kertoo.

Aito KoiPS-kasvatti on myös kansanedustaja, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.), joka kävi keskiviikkona Havukoskella pitämässä juhlapuheen seurapäivän runsaslukuiselle osallistujajoukolle. Lindtman itse asiassa osallistui tänäkin kesänä harrastejalkapallon SM-turnaukseen juniorivuosiensa pelikavereiden kanssa.

KoiPS:n 2008-syntyneiden poikien kapteeni Jermu Lindberg on pelannut KoiPS:ssa viitisen vuotta.

– Viikossa meillä on yleensä neljät treenit ja yksi peli, keskikentällä tai hyökkääjänä pelaava rekolalainen Jermu kertoo ja sanoo vahvuuksikseen nopeuden ja harhautukset.

Vuotta vanhemmissa pojissa vasenta keskikenttää tai niin sanottua kymppipaikkaa pelaa Milot Peci, joka on muuttanut Koivukylän alueelle perheensä mukana Kosovosta runsaat kuusi vuotta sitten.

– Vuosi myöhemmin aloin harrastaa jalkapalloa KoiPS:ssa. Jalkapallo on ollut minulle tärkeä asia. Olen saanut täältä paljon kavereita, korostaa Milot ja kertoo pyrkivänsä jalkapalloilijana niin pitkälle kuin mahdollista. Milot kuuluu joukkueensa kapteenistoon.

KoiPS-keskiviikon ohjelmassa oli muun muassa kuplafutista sekä freestylejalkapalloilija Alexander Wessbergin temppuilua. Päivän päätteeksi KoiPS:n miesten edustusjoukkue rökitti Havukosken tekonurmella Kolmosen ottelussa lahtelaisen FC Kuusysin tylysti 7–0. Voitollaan KoiPS vahvisti asemiaan lohkonsa keskikastissa.

Edustusjoukkueessa on paljon omia kasvatteja.

– Lähtökohta on, että edustusjoukkue on junioriputkemme pää. Vielä ylpeämpiä tietysti olemme, jos saamme pelaajia jalostettua Kolmosta korkeammalla pelaaviin seuroihin, valmennuspäällikkö Koskela sanoo.