Mielipide: Kaupunkipyörille olisi tarvetta Korsossakin – "Kyseenalainen maine ei voi olla hyväksyttävä syy jättää korsolaiset ilman pyöriä"

Kaupunkipyörän voi lunastaa käyttöönsä Vantaalla muun muassa Aviapoliksen (kuvassa) ja Tikkurilan suuralueilta. Korsosta pyörät kuitenkin uupuvat. Arkisto/Armi Suojanen

Kirjoittaja toivoo, että Vantaan kaupunkipyöräverkosto ulottuisi myös Korsoon.

Vantaalla on päässyt ajamaan kaupunkipyörillä ensimmäistä kertaa viime kesänä. Tällä hetkellä käytössä on tuhat kaupunkipyörää ja noin sata pyöräasemaa.

Vantaan koillisosassa kaupunkipyörien saatavuus päättyy Rekolan asemalle, jättäen Korson kokonaan ilman kyseisiä pyöriä. Ilman asemapaikkoja jää myös Itä-Vantaalla Hakunilan suuralue.

Vantaa on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, jonka yhtenä keinona on pyöräilyn kulkumuoto-osuuden nostaminen muun muassa kevyen liikenteen väyliä uudistamalla.

Pyöräilyn lisääminen tuo myös merkittäviä terveyshyötyjä, sillä on laskettu, että jos pyöräilyn kulkumuoto-osuus saadaan nousemaan yhdeksästä prosentista (Helsingin seudun liikkumistutkimus 2012) 15 prosenttiin, saavutetaan vuosittain kahdeksan miljoonan euron terveyshyödyt.

Korson suuralueeseen kuuluu yhdeksän kaupunginosaa ja 29 852 (1.1. 2015) asukasta. Etäisyydet näiden kaupunginosien välillä ovat suuret, joka ”pakottaa” monet yksityisautoiluun. Myös koronavirustilanne on vaikuttanut joukkoliikenteen matkustajamäärään.

Kaupunkipyörät toisivat helpotusta niille, jotka eivät omista omaa polkupyörää tai uskalla jättää sitä Korson asemalle. Korson kyseenalainen maine ei kuitenkaan voi olla hyväksyttävä syy jättää korsolaiset ilman mahdollisuutta käyttää kaupunkipyöriä liikkumiseen.

Korson laboratorio on ollut suljettuna 25. maaliskuuta alkaen, jonka vuoksi myös allekirjoittanut on joutunut asioimaan Peijaksessa. Peijaksessa on kyllä oma pyöräparkki, mutta se ei kovin paljon lämmitä, kun kerran Korsosta nuo puuttuvat kokonaan.

Eeva Helén

Korson Vasemmisto ry

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut