Taitokeskus Hakunila löysi uuden kodin entisestä neuvolasta

Tilat: Käsityöharrastajilta lähti paikka alta Hakunilassa, mutta uusi löytyi läheltä. Kaikki Taitokeskus Hakunilassa toimivat iloitsevat nyt Hepokujan tiloista.

Hepokujalla hyristään tyytyväisyydestä. Entisen neuvolan tiloissa toimivat nyt Taitokeskus Hakunila sekä Taito käsityö- ja muotoilukoulu yhdessä Vantaan aikuisopiston kanssa. Ne muuttivat uusiin tiloihin huhtikuussa.

Sitä ennen koettiin jännittäviä hetkiä, sillä käsityöharrastajien paratiisia uhkasi karkotus Oritieltä tilojen purkamisen vuoksi. Taitokeskus ei tiennyt, mistä se löytäisi uudet tilat, kun Hakunilasta ei haluttu lähteä pois.

Kun tieto tilantarpeesta alkoi levitä, kysyntä ja tarjonta kohtasivat Hepokuja 6A:ssa. Parisen vuotta tyhjillään olleeseen kaupungin omistamaan neuvolaan tehtiin muutostöitä ja asuinkerrostalon alakerrasta tuli sopiva käsityöntekijöille.

Ohjaaja Eliisa Tikkanen on onnellinen eikä keksi mitään negatiivista sanottavaa uusista tiloista.

– Tilaa on vähemmän, noin 300 neliötä, mutta se on käytännöllisempää. Moni asia on paremmin.

Muutamista kangaspuista jouduttiin luopumaan, mutta kutomispaikat ovat valoisia.

– Jokaiselle on luonnonvaloa toisin kuin ennen, ihastelee Aikuisopiston käsityön suunnittelijaopettaja Ulla Särkinen.

Taitokeskus Hakunilan asiat ovat nyt niin mallillaan, että Taito Etelä-Suomi suunnittelee siitä pääkaupunkiseudun lippulaivaa, jonne keskitetään toimintaa. Hakunilassahan käyvät harrastamassa myös naapurikuntien, kuten Espoon ja Helsingin, käsitöiden tekijät.

Taito Etelä-Suomen markkinointikoordinaattori Milla Satola kertoo, että Hakunilaan kaavaillaan muun muassa sopukkaa, jossa voi kohdata käsityön äärellä eli rupatella mukavia toisten saman henkisten kanssa käsitöitä tehden.

Muutoinkin Taitokeskuksella on myös sosiaalinen merkitys.

– Tänne halutaan tulla yhdessä, Särkinen tietää.

– Kysytään, koska sä tulet, niin tulen saman aikaan, Tikkanen jatkaa.

Taitokeskus joutui olemaan suljettuna keväällä pahimpaan korona-aikaan, mutta kesäkuun alussa toiminta alkoi varotoimin. Käsitöiden tekemiseen on selvästi tarvetta. Syksyn kurssit täyttyivät vauhdilla ja heti.

Tikkanen kertoo, että koskaan aikaisemmin Taitokeskuksen kurssit eivät ole vetäneet ilmoittautuneita näin varhaisessa vaiheessa, mutta vielä on yksittäisiä paikkoja vapaana.

– Aikuisopistossa 80 kurssia täyttyivät ennätysnopeasti, muutamassa minuutissa, Särkinen jatkaa.

Taitokeskus Hakunilan virallisia avajaisjuhlia vietetään Käsityölauantaina 19. syyskuuta. Silloin voi tutustua taitokeskusten syksyn toimintaan. Vantaalla on yhteensä neljä taitokeskusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut